23.04.2018 Černý kořen v gastronomii Lidový název hadí mord vznikl podle slova "scorzone", což je v italštině název pro jedovatého hada. Tvrdilo se totiž, že pokud se tento kořen vloží hadovi do úst, had zahyne. Až do 16. století jej také pojídaly keltské a…
18.04.2018 leták (107 KB|pdf)
13.04.2018 AKC ČR je hrdá na pokračující úspěšnou spolupráci s JLV Českých drah. Zákazníci jídelních vozů a bistrovozů ve vlacích Českých drah se i nadále mohou těšit na novinky v jídelním lístku. Sezonní…
12.04.2018 pozvánka (596 KB|pdf)
10.04.2018 4. dubna pořádala severočeská pobočka AKC ČR v SHOWROOMu 12 v Ústí nad Labem http://www.gastrotechnogroup.cz/showroom seminář Nové jarní trendy šéfkuchaře Radka Kotlána. Děkujeme společnosti Gastrotechno Group s.r.o. za poskytnutí prostor. Za…
09.04.2018 S blížícím se jarem, proběhl v západních Čechách další, v pořadí již 12. ročník kulinářské soutěže Zámecký rendlík. Zúčastnili se ho Hotelová škola Mariánské Lázně, Střední škola…
06.04.2018 Expogast - A cocktail of meetings and diversity Expogast is a multi-flavoured four-yearly event combining a commercial exhibition, gastronomic restaurant, world-renowned culinary event and platform of activities ... to celebrate a genuine way of life: the culinary arts. Supported by Villeroy & Boch, the exclusive partner of the Culinary World Cup 2018, Expogast is a show featuring creative ideas that will develop into future trends.This year, it will provide a golden opportunity to meet some 8,000 exhibitors from 50…
06.04.2018 příloha (367 KB|pdf)
06.04.2018 BIO týden ve školní jídelně Žitomířská v Českém Brodě Neuvěřitelné se stalo skutečností. Jako první školní jídelna jsme vyzkoušely vařit celý týden všechna jídla, včetně nápojů v BIO kvalitě. Školní jídelna patří pod Základní školu Žitomířská 885 v Českém Brodě. Jsme státní škola. Stravuje se u nás 800…
© 2001-2018 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb