Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Recepty

Fingerfoods studený - plněné lžíce Fingerfoods teplý Omáčky Polévky Maso Ostatní Zelenina Cukrářské recepty Nápoje

Receptury jsou připraveny na 10 ks.

Mezi teplé finger foody můžeme zařadit mini pizzy, párečky upečené v těstě, slané koláče, masové kuličky a atd. Zde jsem vybral jednoduché, netradiční z poněkud větších dálek.

Slaný bramborový koláč s camembertem

Ingredience

  • 2 těsta na pirohy
  • 1 kg brambor
  • 1 Camembert Président 250g
  • 20 cl mléka
  • 2 celá vejce
  • 1 žloutek
  • 25 cl čerstvé husté smetany
  • 20 g másla Président
  • jarní cibulka
  • petržel
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek

Postup

Brambory vaříme asi 20 minut ve slupce.
Oloupeme je a nakrájíme na plátky o tloušťce 1/2 centimetru.
Jedním těstem vyložíme koláčovou formu a necháme ho přesáhnout asi o 2 cm.
Propícháme těsto vidličkou a umístíme na něj plátky brambor. Vložíme do lednice.
Mléko, smetanu a kousky sýru (bez slupky) vložíme do rendlíku a na mírném ohni zahříváme.
Když se camembert rozpustí, okořeníme ho a přidáme rozklepnutá vejce.
Šleháme a necháme vychladit.
Předehřejeme troubu na 210 °C.
Omáčku vlijeme na brambory a posypeme nasekanými bylinkami.
Těsto se směsí přikryjeme druhou částí těsta.
Žloutek ušleháme s trochou vody a potřeme jím těsto.
Spojíme okraje obou těst a koláč uzavřeme.
Uprostřed těsta uděláme otvor k vytvoření komínu, aby mohla pára při pečení unikat.
Pečeme asi 40 minut.
Podáváme teplé se salátem.

Pikantní thajská polévka s růžovými krevetami a kuřecím masem

Ingredience

  • kuřecí vývar 0,5 l
  • zázvor 40 g
  • citronová tráva 2 ks
  • chilli
  • kokosové mléko 1 dl
  • koriandr čerstvý 20 g
  • rybí omáčka 5 cl
  • shi-take 60 g
  • mrkev 80 g
  • pórek 80 g
  • jarní cibule 80 g
  • krevety růžové koktejlové 100 g
  • kuřecí prsa 100 g
  • skleněné nudle 50 g

Postup

Kuřecí vývar spolu se se zázvorem, kokosovým mlékem, citronovou trávou, rybí omáčkou, koriandrem dáme vařit až budeme mít výrazný kuřecí vývar. Na oleji si orestujeme shi-take na nudličky, mrkev a pórek na julien, kuřecí maso na nudličky, růžové krevety a nakonec rozsekané skleněné nudle. Tuto směs zalijeme výrazným kuřecím vývarem a podáváme v malých mističkách s kávovou lžičkou.

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Pečený kozí sýr se smetanovým pórkem na plátku francouzské bagety

Ingredience

  • kozí sýr 300 g
  • máslo 100 g
  • pórek 200 g
  • cibule 100 g
  • bílé víno 1 dl
  • tymián
  • smetana 33% 1 dl
  • sůl, bílý pepř
  • francouzská bageta 10 plátků

Postup

Do plátku bagety uděláme mírnou prohlubeň a usušíme v konvektomatu. Na másle orestujeme na kostičky cibuli, pórek na větší kostky, snítku tymiánu a zalijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Poté zalijeme smetanou 33%, necháme zredukovat na hustou hmotu a nacháme vystydnout. Bagetu naplníme smetanovým pórkem a navrch dáme plátek kozího sýru a zapečeme pod salamandrem.

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Tempůrované tygří krevety

Ingredience

  • tygří krevety ocasky 20 ks
  • sůl, bílý pepř, chilli nebo sambal oelek
  • česnekovou pastu 20 g
  • tempůra prášek( přípravek k rozdělání těsta s vejcem a vodou) nebo hladká mouka120 g
  • voda 3 dl
  • žloutky 3 ks

Postup

Tygří krevety vyloupeme z krunýře, vystřívkujeme, nařízneme na motýlka a naložíme do oleje rozmíchaného s chilli a česnekovou pastou. Necháme 12 hodin odležet. Z hladké mouky, vody a žloutků uděláme hladké těstíčko v kterém obalujeme krevety a smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme do bílého zabarvení. Ne dozlatova

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Jarní závitek plněný vepřovým masem, skleněnými nudlemi a zeleninou

Ingredience

  • vepřová panenka 150 g
  • sůl, bílý pepř, mletý kardamon
  • olej slunečnicový 50 cl
  • pórek 100 g
  • mrkev 100 g
  • skleněné nudle 50 g( neuvařené)
  • žloutky ze 2 vajec
  • spring roll těsto 10 plátků
  • olej na smažení

Postup

Skleněné nudle uvaříme a promícháme s orestovaným mletým masem, kardamonem, pórkem, mrkví. Okraje spring rollového těsta potřeme žloutky a do středu dáme náplň kterou zarolujeme a pořádně utahujeme. Smažíme v oleji dozlatova. Podáváme s namáčecí sojovou omáčkou.

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Wonton taštičky plněné lososem

Ingredience

  • losos filet 150 g
  • sůl, bílý pepř
  • smetana 33% 5 cl
  • žloutek z 3 ks vejce
  • shi-také 50 g
  • hlíva ústřičná 50 g
  • olej 5 cl
  • won ton těsto 10 plátků

Postup

Hmotu uděláme z rozkůtrovaného lososa se smetanou, vejcem, a dle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem. Wonton těsto po okrajích potřeme žloutky a do středu dáme hmotu(náplň).Okraje musíme pořádně zmáčknout a smažíme v oleji dozlatova.

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Krokety z rýže nishiki a růžovými krevetami

Ingredience

  • nishiki rýže nebo jasmínová rýže 100 g
  • mrkev 50 g
  • pórek 50 g
  • sůl, bílý pepř
  • vejce 1 ks
  • strouhanka dle potřeby
  • růžové krevety 100 g
  • petrželka

Postup

Uvařenou rýži smícháme s orestovanými růžovými krevetami, zblanšírovaným pórkem, mrkví nakrájenou na drobné kostičky, vejcem, strouhankou a ochutíme solí a bílým pepřem.
Z hmoty uděláme kulaté krokety ,které obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Kuřecí singapurský hamburger s wasabi majonézou

Ingredience

  • kuřecí prsa 200 g
  • sůl, bílý pepř, čerstvý koriandr,
  • zázvor 30 g
  • sambal oelek nebo čerstvé chilli papričky 20 g
  • smetana 33% 5 cl
  • vejce 1 ks
  • kardamon mletý
  • wasabi 20 g
  • majonéza 200 g
  • mléko 5 cl

Postup

Kuřecí maso rozsekáme v robotu s noži a zamícháme se solí, bílým pepřem, nakrájeným čerstvým zázvorem na miniaturním kostičky, čerstvým koriandrem, sambal oelekem nebo na miniaturní kostičky nakrájené chilli papričky, kardamonem mletým, vejcem a zamícháme. Z hmoty uděláme placičky , které opečeme na oleji. Podáváme s wasabi které rozmícháme s mlékem a majonézou

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Sataje z kachních prsou s jablečným pyré se zázvorem

Ingredience

  • kachní prsa 200 g
  • sůl, bílý pepř
  • olej 5 cl
  • jablka Grany Smith 300g
  • bílé víno 1 dl
  • zázvor oloupaný 60 g

Postup

Kachní prsa nakrájíme na podlouhlé plátky a napíchneme na plocho na špejli, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Jablka oloupáme, vyjadřincujeme, nakrájíme na kostky, dáme vařit do bílého vína se zázvorem. Rozvaříme na pyré a rozmixujeme na pyré.

© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb