Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Slezský bigos na hradě 2017

11.  ROČNÍK  MEZINÁRODNÍ  KUCHAŘSKÉ  SOUTĚŽE
VE  VAŘENÍ  KOTLÍKOVÉHO  BIGOSU

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

FOTOGALERIE

Soubory ke stažení

27.05.2017, Slezskoostravský hrad, Hradní 1, Slezská Ostrava

Ročník: 11. ročník Pobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Pod záštitou statutárního města Ostrava, městského obvodu Slezská Ostrava

Odborný garant: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka severní Morava a Slezsko

Soutěž 3-6 členných družstev jak amatérů, tak profesionálních kuchařů o nejchutnější bigos, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá, úpravě stolu, jednotnému úboru, image týmu.

Cílem mezinárodní kuchařské soutěže Slezský bigos na hradě 2017 je seznámit širokou veřejnost s tradičním slezským pokrmem a propagovat činnost pobočky AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.


Soutěžní úkol:

Uvařit libovolný počet porcí bigosu v kotlíku nebo v kotlině na ohni.
 Povinností je dát porotě dvě degustační porce.

Soutěžící si sám zajistí kotlík, suroviny, pracovní pomůcky.
Dřevo na topení pod kotlíky zajistí pořadatel.

 

Zahájení soutěže: 9:30 hod.

Předání degustačních porcí porotě: 13:30 hod.

Slavnostní vyhlášení výsledků: 14:00 hod.

Předem může být nakrájené a naložené maso, očištěná a omytá zelenina (nenakrájená).

Hodnotí se: chuť pokrmu, práce a čistota na pracovišti, kreativita, výzdoba stánku.

Pořadatel zajistí:

-          tekoucí pitnou vodu

-          označení vymezených prostorů pro přípravu bigosu o vel. 4 x 4 metry (možnost postavení altánu)

-          stůl a lavici

-          dřevo na topení pod kotlíky

-          odbornou a laickou porotu

-          telefonické potvrzení o výběru k účasti

-          slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších týmů.

 

Více informací:
Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.  Email: karel.drapal@centrum.cz.

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb