Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Slezský bigos na hradě 2017

11.  ROČNÍK  MEZINÁRODNÍ  KUCHAŘSKÉ  SOUTĚŽE
VE  VAŘENÍ  KOTLÍKOVÉHO  BIGOSU

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

FOTOGALERIE

Soubory ke stažení

27.05.2017, Slezskoostravský hrad, Hradní 1, Slezská Ostrava

Ročník: 11. ročník Pobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Pod záštitou statutárního města Ostrava, městského obvodu Slezská Ostrava

Odborný garant: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka severní Morava a Slezsko

Soutěž 3-6 členných družstev jak amatérů, tak profesionálních kuchařů o nejchutnější bigos, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá, úpravě stolu, jednotnému úboru, image týmu.

Cílem mezinárodní kuchařské soutěže Slezský bigos na hradě 2017 je seznámit širokou veřejnost s tradičním slezským pokrmem a propagovat činnost pobočky AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.


Soutěžní úkol:

Uvařit libovolný počet porcí bigosu v kotlíku nebo v kotlině na ohni.
 Povinností je dát porotě dvě degustační porce.

Soutěžící si sám zajistí kotlík, suroviny, pracovní pomůcky.
Dřevo na topení pod kotlíky zajistí pořadatel.

 

Zahájení soutěže: 9:30 hod.

Předání degustačních porcí porotě: 13:30 hod.

Slavnostní vyhlášení výsledků: 14:00 hod.

Předem může být nakrájené a naložené maso, očištěná a omytá zelenina (nenakrájená).

Hodnotí se: chuť pokrmu, práce a čistota na pracovišti, kreativita, výzdoba stánku.

Pořadatel zajistí:

-          tekoucí pitnou vodu

-          označení vymezených prostorů pro přípravu bigosu o vel. 4 x 4 metry (možnost postavení altánu)

-          stůl a lavici

-          dřevo na topení pod kotlíky

-          odbornou a laickou porotu

-          telefonické potvrzení o výběru k účasti

-          slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších týmů.

 

Více informací:
Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.  Email: karel.drapal@centrum.cz.

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb