Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů - 3.ročník

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

19.08.2017, 10:00, Výstavišti Flora Olomouc a.s. Wolkerova 17, Olomouc

Ročník: 3. ročník Pobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc pořádají

3. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů

Soutěž 2-5 členných týmů jak amatérů, tak profesionálních kuchařů, o nejchutnější guláš, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá a úpravě stolu, jednotnému úboru a image týmu.

Cílem této soutěže je setkání kolegů z Asociace kuchařů ČR a uvaření u nás tak oblíbeného pokrmu, guláše, tradičním způsobem, v kotlíku na ohni.

Soutěžním úkolem je připravit jakékoliv množství guláše v kotlíku nebo v kotlině, nejméně však 5 litrů, a předat hodnotící jury 2 degustační porce.

Vaření v kotlíku nebo v kotlině je povoleno pouze na ohni, kde se topí dřevem.

Předem může být nakrájené i naložené maso, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená).
Můžete mít s sebou uvařený vývar. 

STARTOVNÉ ZA TÝM JE 100 Kč (vč. DPH).

Pořadatel zajistí:
- tekoucí pitnou vodou
- označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit (4 x 4 m; možnost postavení altánu)
- hodnotící komisi
- slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších soutěžících

Soutěžící si sami zajistí:
- suroviny
- pracovní nářadí
- altán není podmínkou
- dekoraci na výzdobu stánku
- pracovní stůl
- kotlík, dřevo
- jednorázové nádobí na prodej
- úklid stánkového prostoru po akci

Prezentace soutěžících je od 8:00 hodin, po zaplacení startovného bude přiděleno soutěžní místo. Slavnostní zahájení soutěže bude v 10:00 hodin, zúčastní se všechny týmy, do této doby se nesmí krájet cibule, zelenina, ani začít vařit. Týmy si mohou nazdobit stánky a připravit pracoviště.

Hodnocení:

Hodnotící komise bude složena z profesionálních kuchařů (předseda hodnotící komise bude certifikovaným komisařem AKC ČR).

Každý komisař bude během soutěže hodnotit a přidělovat body za výzdobu, práci a atmosféru na stánku soutěžních týmů. Po předložení degustačních porcí bude posuzována chuť, vůně a vzhled připravovaného guláše. Nejlepší týmy budou odměněny.

Uzávěrka přihlášek je 14. 8. 2017.

Přihlášky je třeba zaslat emailem na: v.for@seznam.cz

nebo karel.drapal@centrum.cz.

 

Partneři akce:
Výstaviště Flora Olomouc

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb