Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů - 3.ročník

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

19.08.2017, 10:00, Výstavišti Flora Olomouc a.s. Wolkerova 17, Olomouc

Ročník: 3. ročník Pobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka Severní Morava a Slezsko a Výstaviště Flora Olomouc pořádají

3. ročník Mistrovství Moravy a Slezska ve vaření kotlíkových gulášů

Soutěž 2-5 členných týmů jak amatérů, tak profesionálních kuchařů, o nejchutnější guláš, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá a úpravě stolu, jednotnému úboru a image týmu.

Cílem této soutěže je setkání kolegů z Asociace kuchařů ČR a uvaření u nás tak oblíbeného pokrmu, guláše, tradičním způsobem, v kotlíku na ohni.

Soutěžním úkolem je připravit jakékoliv množství guláše v kotlíku nebo v kotlině, nejméně však 5 litrů, a předat hodnotící jury 2 degustační porce.

Vaření v kotlíku nebo v kotlině je povoleno pouze na ohni, kde se topí dřevem.

Předem může být nakrájené i naložené maso, očištěná a omytá zelenina (ne nakrájená).
Můžete mít s sebou uvařený vývar. 

STARTOVNÉ ZA TÝM JE 100 Kč (vč. DPH).

Pořadatel zajistí:
- tekoucí pitnou vodou
- označení vymezených prostor, kde budou soutěžící vařit (4 x 4 m; možnost postavení altánu)
- hodnotící komisi
- slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších soutěžících

Soutěžící si sami zajistí:
- suroviny
- pracovní nářadí
- altán není podmínkou
- dekoraci na výzdobu stánku
- pracovní stůl
- kotlík, dřevo
- jednorázové nádobí na prodej
- úklid stánkového prostoru po akci

Prezentace soutěžících je od 8:00 hodin, po zaplacení startovného bude přiděleno soutěžní místo. Slavnostní zahájení soutěže bude v 10:00 hodin, zúčastní se všechny týmy, do této doby se nesmí krájet cibule, zelenina, ani začít vařit. Týmy si mohou nazdobit stánky a připravit pracoviště.

Hodnocení:

Hodnotící komise bude složena z profesionálních kuchařů (předseda hodnotící komise bude certifikovaným komisařem AKC ČR).

Každý komisař bude během soutěže hodnotit a přidělovat body za výzdobu, práci a atmosféru na stánku soutěžních týmů. Po předložení degustačních porcí bude posuzována chuť, vůně a vzhled připravovaného guláše. Nejlepší týmy budou odměněny.

Uzávěrka přihlášek je 14. 8. 2017.

Přihlášky je třeba zaslat emailem na: v.for@seznam.cz

nebo karel.drapal@centrum.cz.

 

Partneři akce:
Výstaviště Flora Olomouc

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb