Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Český kapr 2017

 

 

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

09.11.2017 - 10.11.2017, Gastrofest České Budějovice

Ročník: 12. ročník Pobočka: pobočka Šumava

Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Hlavní partneři soutěže: Ministerstvo zemědělství, Gastronomická agentura GASTKOM České Budějovice, InterGast a.s., Jihočeský kraj, Rybářské sdružení ČR, Rybářství Třeboň a.s.


Partneři:  Gastrojobs.cz,  ARDO Mochov s.r.o., Krajské školní hospodářství České Budějovice Kulinářské umění, Vitana a. s., Makro, Fanyinfo,  Coop, Fomi, Jiva – Jirák, Bonduelle, Fiala - Praha, ZKD Sušice, Svět Gastronomie hotelnictví, obchodu, Robot coupe, Lactalis, SVG kulinářské speciality, Centrum gastronomie Sušice, Hasap Gastro. Pekařství Karel Rendl Sušice, Penzion Pegast České Budějovice, Pavlína Berzsiová – šéfcukrářka, Hotely Srní a Šumava, Farmářské obchody Tomáš Popp, Premium-Gastro


Hlavní mediální partner:  T&M Creative s.r.o  a  GASTRO&REPORT MINUTKA 

Mediální partneři:   Fanyinfo

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 12. ročník soutěže ČESKÝ KAPR - na téma: Český kapr v moderní kuchyni  

Český kapr je nominační soutěž pro školy na finále Gastro Junior Brno - Bidfood Cup 2019.

 

Pravidla soutěže a její podmínky pro účast v soutěži

Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ,SOŠ a SOU včetně nečlenů AKC ČR, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let ( narozeni do 9.11.1994) v kategorii JUNIOR.

Závaznou přihlášku pro danou kategorii je nutné zaslat do 25.10. 2017 v elektronické podobě na adresu – email: slui@email.cz

Soutěž se skládá ze dvou částí

1.Korespondenční část – soutěžící zašle vyplněnou přihlášku, zpracované kalkulace, technologické postupy a fotografii pokrmu.
Uzávěrka korespondenční části je 25.10.2017.
O postupu do finále budou soutěžící informováni telefonicky a písemně do 30.10. 2017.
Startovné 1000,-Kč /včt.DPH– zaplatí vybraní finalisté na místě.

2.Praktická část – Do finále postoupí 12 juniorů a 12 seniorů z korespondenční části.

12 juniorů – losování pořadí proběhne ve čtvrtek 9.11.2017 

12 seniorů – losování pořadí proběhne v pátek 10.11.2017

Korespondenční část - Soutěžní zadání:
Soutěžící vypracuje materiálovou kalkulaci na 4 porcí / pro talířové podávání/
s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu.
Účastníci finále musí připravit stejné hlavní jídlo shodné z 1.kola.

Zadání soutěžního výrobku

Hlavní jídlo s přílohou na 4 porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra, Nutno použít aspoň 150g filetu z kapra. Jídlo lze doplnit i jinou rybou,nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 250g.

Praktická část:

- vyhotovení 4 porcí pokrmu včetně přílohy před veřejností
- časový limit na přípravu a výrobu soutěžního výrobku včetně výdeje je 45 minut + 5 minut na úklid                                     pracoviště
- prezentace na jednotném porcelánu / klubový neboli talíř na speciality , který dodá pořadatel – kulatý talíř 31cm, bílý bez dekoru.
- suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám, dominantní surovina bude přidělena na místě
- soutěžící je povinen přivézt si veškeré pracovní pomůcky
- studio bude vybaveno konvektomatem, elektrickým sporákem, holdomatem, dřezem s tekoucí vodou, pracovní plochou a elektrickou přípojkou na 220 V.

Zásady pro hodnocení:

Písemná část

- vypracování kalkulace
- použití povinné dominantní suroviny filet z kapra
- celkový dojem
- novátorství, kreativita

Finále – praktická část

- organizace práce
- čistota pracoviště, hygiena
- osobní zručnost
- moderní technika a postupy
- celkový dojem
- nápaditost
- vůně a chuť výrobku
- skladba a barevnost výrobku
- presentace na talíři
- dodržení časového limitu
- vyváženost výrobku

Ceny

Po sečtení výsledků porotou budou vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny vítězům. Vítězem se stane soutěžící, který získá největší počet bodů po sečtení bodových hodnocení od všech porotců.

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné. Vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

Fotografie a kalkulace jídel jsou plně k dispozici pořadateli soutěže.

Vyhodnocení:

1. místo pohár, diplom, věcná cena
2. místo: pohár, diplom, věcná cena
3. místo: pohár, diplom, věcná cena


Případné dotazy na tel.č. 606 244 780 p. Pítra nebo e-mail: sumava@akc.cz
slui@email.cz

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb