Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Český kapr 2017

 

 

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

09.11.2017 - 10.11.2017, Gastrofest České Budějovice

Ročník: 12. ročník Pobočka: pobočka Šumava

Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Hlavní partneři soutěže: Ministerstvo zemědělství, Gastronomická agentura GASTKOM České Budějovice, InterGast a.s., Jihočeský kraj, Rybářské sdružení ČR, Rybářství Třeboň a.s.


Partneři:  Gastrojobs.cz,  ARDO Mochov s.r.o., Krajské školní hospodářství České Budějovice Kulinářské umění, Vitana a. s., Makro, Fanyinfo,  Coop, Fomi, Jiva – Jirák, Bonduelle, Fiala - Praha, ZKD Sušice, Svět Gastronomie hotelnictví, obchodu, Robot coupe, Lactalis, SVG kulinářské speciality, Centrum gastronomie Sušice, Hasap Gastro. Pekařství Karel Rendl Sušice, Penzion Pegast České Budějovice, Pavlína Berzsiová – šéfcukrářka, Hotely Srní a Šumava, Farmářské obchody Tomáš Popp, Premium-Gastro


Hlavní mediální partner:  T&M Creative s.r.o  a  GASTRO&REPORT MINUTKA 

Mediální partneři:   Fanyinfo

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 12. ročník soutěže ČESKÝ KAPR - na téma: Český kapr v moderní úpravě  

Český kapr je nominační soutěž pro školy na finále Gastro Junior Brno - Bidfood Cup 2019.

 

Pravidla soutěže a její podmínky pro účast v soutěži

Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ,SOŠ a SOU včetně nečlenů AKC ČR, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let ( narozeni do 9.11.1994) v kategorii JUNIOR.

Závaznou přihlášku pro danou kategorii je nutné zaslat do 25.10. 2017 v elektronické podobě na adresu – email: slui@email.cz

Soutěž se skládá ze dvou částí

1.Korespondenční část – soutěžící zašle vyplněnou přihlášku, zpracované kalkulace, technologické postupy a fotografii pokrmu.
Uzávěrka korespondenční části je 25.10.2017.
O postupu do finále budou soutěžící informováni telefonicky a písemně do 30.10. 2017.
Startovné 1000,-Kč /včt.DPH– zaplatí vybraní finalisté na místě.

2.Praktická část – Do finále postoupí 12 juniorů a 12 seniorů z korespondenční části.

12 juniorů – losování pořadí proběhne ve čtvrtek 9.11.2017 

12 seniorů – losování pořadí proběhne v pátek 10.11.2017

Korespondenční část - Soutěžní zadání:
Soutěžící vypracuje materiálovou kalkulaci na 4 porcí / pro talířové podávání/
s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu.
Účastníci finále musí připravit stejné hlavní jídlo shodné z 1.kola.

Zadání soutěžního výrobku

Hlavní jídlo s přílohou na 4 porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra, Nutno použít aspoň 150g filetu z kapra. Jídlo lze doplnit i jinou rybou,nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 250g. Dále je třeba použít aspoň jednu surovinu od firmy Bonduelle – Kukuřice, Brokolice, Černý kořen. Tuto surovinu dodá pořadatel soutěže podle kalkulace pokrmu.

Praktická část:

- vyhotovení 4 porcí pokrmu včetně přílohy před veřejností
- časový limit na přípravu a výrobu soutěžního výrobku včetně výdeje je 45 minut + 5 minut na úklid                                     pracoviště
- prezentace na jednotném porcelánu / klubový neboli talíř na speciality , který dodá pořadatel – kulatý talíř 31cm, bílý bez dekoru.
- suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám, dominantní surovina bude přidělena na místě
- soutěžící je povinen přivézt si veškeré pracovní pomůcky
- studio bude vybaveno konvektomatem, elektrickým sporákem, holdomatem, dřezem s tekoucí vodou, pracovní plochou a elektrickou přípojkou na 220 V.

Zásady pro hodnocení:

Písemná část

- vypracování kalkulace
- použití povinné dominantní suroviny filet z kapra
- celkový dojem
- novátorství, kreativita

Finále – praktická část

- organizace práce
- čistota pracoviště, hygiena
- osobní zručnost
- moderní technika a postupy
- celkový dojem
- nápaditost
- vůně a chuť výrobku
- skladba a barevnost výrobku
- presentace na talíři
- dodržení časového limitu
- vyváženost výrobku

Ceny

Po sečtení výsledků porotou budou vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny vítězům. Vítězem se stane soutěžící, který získá největší počet bodů po sečtení bodových hodnocení od všech porotců.

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné. Vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

Fotografie a kalkulace jídel jsou plně k dispozici pořadateli soutěže.

Vyhodnocení:

1. místo pohár, diplom, věcná cena
2. místo: pohár, diplom, věcná cena
3. místo: pohár, diplom, věcná cena


Případné dotazy na tel.č. 606 244 780 p. Pítra nebo e-mail: sumava@akc.cz
slui@email.cz

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb