Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Závěrečná tisková zpráva Gastro Kroměříž 2017

Přílohy ke stažení aktualizováno: 23.03.2017  |  Zpět na seznam

Soubory ke stažení



Střední škola hotelová a služeb Kroměříž hostila ve dnech  16.  a 17. března 2017 celkem 87 studentů a jejich doprovody, kteří se účastnili 6. ročníku gastronomické soutěže s mezinárodní účastí Gastro Kroměříž 2017. Tato soutěž má nastaven vysoký kredit, který je garantován Asociací cukrářů ČR, Asociací číšníků ČR a dále Asociací hotelů a restaurací ČR.


Čtvrteční 1. den soutěže byl ve znamení soutěže našich mladých kuchařů – studentů do 19 let věku.  Odborná komise  v letošním roce stanovila téma – během 45 minut zpracovat a připravit moderní pokrm,  jehož základem bylo 600 gramů kachních prsou.


Páteční den soutěže byl náročnější v tom, že kromě kuchařů seniorů se stejným úkolem jako junioři startovali i nadějní cukráři. Juniorským  cukrářským úkolem bylo pódiové vystoupení, kde v limitu 50 minut museli soutěžící připravit 6 kusů cupcakes s tématikou „Black & White“. Jak u kuchařů tak i zde u cukrářů rozhoduje nejen vzhled, ale i chuť, pracnost, hygiena.. Úkolem seniorských cukrářů bylo přivézt již hotový dort na téma „Black & White“ o hmotnosti do 5 kg a degustační vzorek.


Mistrovství servisu kávy byla věnována soutěž baristů, kteří museli připravit 2x espresso, 2x cappucino a 2x Latte machiato. Mladí sommeliéři prošli nejdříve vědomostním testem a dále  provedli dle rozlosování servis vína a komunikaci s hostem.


Mezinárodní účastníci z Itálie, Portugalska, Polska a Slovenska navázali s našimi studenti další nová partnerství, jazyková bariéra oproti loňskému roku byla opět menší a o to nám právě šlo.


A nyní důležitá výsledková listina:


Kategorie Kuchař junior


1.      Špaček Petr                 HŠ Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí


2.      Polák Daniel               Střední škola gastronomie a služeb Liberec


3.      Pekařová Tereza        Integrovaná střední škola Moravská Třebová          


4.       


Kategorie Kuchař senior


1.      Schober Marek          Hotel Aviva, Rakousko


2.      Gajdoš Daniel             Stredná odborná škola Nitra


3.      Bednářová Marcela   SŠ gastronomie, oděvnictví a služeb Frýdek – Místek


 


Kategorie Cukrář junior


1.      Jurčeková Kateřina     Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec


2.      Kancírová Viktorie       Střední škola Brno, Charbulova        


3.      Šimečková Kristýna    SŠ hotelová, průmyslová a zdravotnická Uherské Hradiště


 


Kategorie Cukrář senior


1.      Jarošová Leona           Střední škola Brno, Charbulova


2.      Bc. Kučová Veronika  Střední škola hotelová a služeb Kroměříž


3.      Brablec Břetisllav       Modrý ráj, Prostějov


 


Kategorie Barista


1.      Kulich David               Střední škola hotelová a služeb Kroměříž


2.      Kršová Alžběta            Hotelová škola Světlá a SOŠŘ Velké Meziříčí


3.      Mantovanelli Sara      Itálie, Bardolino


 


Kategorie Sommelier


1.      Hrazdilová Anna         Střední škola Brno, Charbulova


2.      Coufal Tomáš             Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec


3.      Dindo Mateo              Itálie, Bardolino


Zprávu zpracovala: Ing. Eva Kočířová,zástupce ředitele pro odborný výcvik, SŠHS Kroměříž


 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast KKIG Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Almeco s.r.o. ARDO Mochov s.r.o. Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Callebaut Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Makro Cash & Carry ČR s.r.o. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Czech Specials Czech Tourism Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Gastrojobs.cz Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk

Připomínky k věcnému obsahu a informační dotazy směřujte na: info@akc.cz.
Připomínky nebo náměty technického či grafického charakteru stránek směřujte na: webmaster@akc.cz

© 2001-2017 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb