Naši partneřiPodpoř českou gastronomii a staň se partnerem

Centrála
AKC ČR
Pražská a Středočeská
Brno
Karlovy Vary
Šumava
Severní Čechy
Východní Čechy
Severní Morava a Slezko

Přihlaš se k odběru
kulinářských novinek!

* odesláním formuláře souhlasíte se zpracováním osobních údajů

DEZERTY PRO KUCHAŘE OD KUCHAŘE 2, 11.05.2024

Událost měsíce!

Příprava dezertů je pro kuchaře občas složitý úkol. Někdy to končí tzv. kuchařskými dezerty. Proto je vždycky vyplatí naučit se nové techniky i dezerty, které oživí váš jídelní lístek. Když vám jejich přípravu představí kuchař, je to pro nás kuchaře jednodušší.

Lektor:  Tomáš KOUREK – Executive Head Chef, odborný gastronomický poradce

Program semináře: Dezerty od M.D. Rettigové aneb poctivé moučníky v novém kabátě

Britské dezerty – klasika nejen k čaji o páté – SCONES, ETON MESS, TRIFLES, CRUMBLE, COBBLER

Francouzské tousty pro restaurační plating. 

Cena:  

člen AKC ČR    1600,-Kč včetně 21% DPH   

nečlen              1900,-Kč včetně 21% DPH    

Čas:                  od 10.00 hodin, doba trvání semináře cca 4 hodin

 

Kontaktní osoba: Bc. Miroslava Pítrová, telefon 606 488 819, sumava@akc.cz

více...

Nová členství

Staňte se členem komunity kuchařů a cukrářů.

Zedníček Jan

Vlašim

Studýnka Aleš

Bohumín

Angi dorty s.r.o.

Pardubice

Kandaliková Miroslava

Ústí nad Labem-město

Sedláčková Mgr. Jarmila

Sedlčany

Slovo prezidenta AKC, 15. února 2024

Mirek Kubec

Vážení členové Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, partneři, kolegové, přátelé, 

zdravím vás v roce dřevěného Draka. Měl by to být rok prosperity a pozitivních, ale někdy i revolučních změn. Doufejme, že celý gastro sektor zažije úspěšný rok bez větších turbulencí.

Oba Národní týmy mají za sebou reprezentaci České republiky a naší Asociace na kuchařské Olympiádě ve Stuttgartu. Skvěle uspěli i jednotlivci a další týmy. Jsem na všechny kuchaře, cukráře a mistry carvingu opravdu pyšný. Poděkování patří partnerům Národních i dalších týmů, bez jejich podpory by nebylo možné se na tak náročnou soutěž připravovat.

Letos v květnu nás čeká na pražském výstavišti v Letňanech největší gastronomický veletrh – Bidfood Expo. Společně s našimi partnery, a především generálním partnerem, společností Bidfood, pro vás připravujeme skvělé kulinářské soutěže. Propozice Kuchaře roku, Cukráře roku a Gastro Junior Bidfood Cup už jsou zveřejněné. V rámci Bidfood Expo připravujeme i soutěž pro sektor veřejného stravování – Nejlepší školní jídelna roku. Co nevidět vám představíme její propozice. Expo není jen o businessu a soutěžení, je to prostor i pro setkávání a sdílení zkušeností a znalostí. Moc se na vás od 21. do 23. května těšíme.

Naše pobočky pro vás připravují každý měsíc kuchařské i cukrářské workshopy. Kalendář akcí se plní, přesvědčte se sami. Nestůjte stranou a posouvejte svoje schopnosti a znalosti. Investice do sebe se vám vyplatí ze všeho nejvíce. Naši členové a členky mají na všechny akce slevy jako hrom.

Připravujeme pokračování Cukrářské akademie. Budeme rozšiřovat web www.varimedobre.eu o další skvělé materiály z oboru kuchař i cukrář. V říjnu se chystáme na kongres Světové asociace kuchařů do Singapuru, kde bude bojovat Hanka Budková o titul Young Global Chefs Challenge. Sledujte web a sociální sítě, nic vám tak neunikne.

Děkujeme, že jste součástí komunity kuchařů a cukrářů. Je fajn mít se o koho opřít, i s kým sdílet radosti profesního i osobního života. Jsme tady pro vás. Společně zvládneme všechny výzvy, které nás čekají.

Aktuality

Cukrářské modelování

Eliška Hebká cukrářka, která zvládá modelování jako málokdo. Pobočka Brno pro vás připravila další skvělý workshop. Nenechte si ho ujít.

Chlebíčková slavnost 2024

Dne 11. dubna 2024 od 16:00 hodin se v orlickoústecké Hernychově vile uskuteční II. ročník Chlebíčkové slavnosti. Akce se koná na počest místního rodáka Jana Paukerta, vynálezce tradičního českého chlebíčku.

Eduard Levý nás navždy opustil

S lítostí v srdci oznamujeme, že nás před pár dny opustil náš kamarád, kolega, největší znalec ryb Eduard Levý. Edu jsme všichni znali jako skvělého parťáka a milovníka jídla a života. Byl motorem nejen soutěže Český kapr. Zapalte za Edu svíčku a dejte si skleničku dobrého vína. Edo, budeš nám chybět.