Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Czech Specials

Přílohy ke stažení     13.01.2020

Soubory ke stažení

Asociace kuchařů podporuje projekt Czech Specials 

Od srpna roku 2018,  kdy Asociace kuchařů a s cukrářů  ČR převzala od Asociace hotelů a restaurací ČR administraci projektu Czech Specials - ochutnejte  Česko proběhlo několik zajímavých akcí na podporu české kuchyně a restaurací, které dobře vačí českou tradiční i moderní kuchyni. Hlavně minulý podzim byl plný zajímavých odborných akcí, u kterých nechyběl ani projekt Czech Specials.


Soutěž Kuchař roku na téma Czech Specials

Letošní 14.ročník soutěže Kuchař roku měl jako hlavní téma českou kuchyni. Zvláštní cenu Czech Specials, za pokrm který obsahuje dostatek tradičních ingrediencí a současnému hostovi nejlépe prezentuje naší národní kuchyni, obdržel za hlavní chod Martin Košárek  z Parkhotelu Hluboká . Připravil telecí váleček s bramborovou šustkou (škubánky), dýňovým pyré, marinovanou dýní, telecí klobásou a hřiby.

 

Czech Specials Talk Point

V rámci veletrhu For Gastro&Hotel zorganizoval Czech Specials neformální diskuzní stůl na téma „Je česká kuchyně sexy?“  Přítomní mohli slyšet zajímavé názory na budoucnost české kuchyně od Oldřicha Sahajdáka z restaurace La Degustation Bohême Bourgeoise , šéfkuchaře Petra Hajného z restaurace Zas a Znova a šéfkuchaře restaurace Chládek Zahradnické centrum, Karla Nováka. Svými postřehy do diskuze přispěl i dlouholetý komentátor české gastronomické scény Milan Ballík. Diskuzi moderoval Tomáš Kalina. A jakou přinesl diskuzní stůl odpověď? Byla jednoznačná: “ Česká kuchyně patří do našeho národního kulturního dědictví a i dnes může přinášet úspěch všem typům restaurací.“  

 

Czech Specials partnerem Symposia Culinary Prague

18.11.2019 se konal již 6.ročník Symposia Culinary Prague. Jsme rádi, že se letos mohl stát partnerem této výjimečné akce i projekt Czech Specials. Ve foyeru divadla jsme současným odborníkům představili některé úspěšné české gastronomy, hoteliéry, kuchaře, cukráře i publicisty z naší historie. Přečíst si o jejich osudech mohli o přestávkách zajímavého programu. Svoji kuchařskou filozofii i svůj kuchařský um předvedlo zaplněnému hledišti Divadla Hybernia šest skvělých šéfkuchařů z celého světa, kteří dohromady vlastní 10 michelinských hvězd. Bylo se na co dívat, o čem přemýšlet, a také čím se inspirovat.

Seminář „Regionální kuchyně 21.století“

 

Jak se moderně uvaří a zajímavě prezentují hostům tradiční regionální jídla, jako například jemná selská bramboračka, dlouze pečený bůček s ovocem a černým jeřábem pod krásným názvem „Slezské království nebeské“ nebo třeba hovězí jazyk s perníkovou omáčkou s bramborovými zelníky? To se dozvěděli účastníci praktického odborného semináře „Tradiční regionální kuchyně ve 21. století - severní Morava a Slezsko“, který proběhl pod záštitou projektu Czech Specials. V nových prostorách gastronomické učebny SŠ gastronomie a farmářství Jeseník společně vše uvařili a ochutnali kuchaři z certifikovaných i necertifikovaných restaurací a odborné učitelky praktické výchovy, pod vedením zkušeného lektora Pavla Bortníka.  Při vaření používali maso, máslo, mléko a ovocné výrobky od místních farem a výrobců. Zajímavé talíře pro moderní servis poskytla pro tento seminář firma Premium Gastro. V tomto roce budou následovat kuchařské semináře mapující regionální speciality v dalších krajích.

Vítáme nově certifikované restaurace

Vítáme nově certifikované restaurace: Grand Restaurant Hotelu Pupp z Karlových Varů, Hotel Sýkora z Křivoklátu, restauraci Soust100 z Prahy, restauraci Statek Bernard z Královského Poříčí a restauraci Sezóna  hotelu Chvalská Tvrz z Prahy.

Máte zájem o certifikaci do projektu Czech Specials?

Navštivte webové stránky www.czechspecials.cz/ certifikace 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Czech Specials je společným projektem agentury CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Klade si za cíl popularizovat českou kuchyni v tradičním i moderním pojetí a prezentovat restaurace, které tuto kuchyni nabízejí, a v konečném důsledku do dobrých českých restaurací přivézt více hostů. Českou kuchyni v rámci jednotlivých regionů prezentuje jako rozmanitou, plnou jedinečných pokrmů a reflektující využívání sezónních surovin.

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění Marcinčák víno

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. CERIA s.r.o. DRANA CATERING HAPPY FISH Mirel Vratimov Mirel Vratimov PURENA RATIONAL Robot Coupe SAVENCIA FD Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč ČVS Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Araven Bidfood Cookoncept Czech Specials Dellinger Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk TOMGAST


© 2001-2020 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb