Přílohy ke stažení 20.06.2018
Czech Specials je společným projektem agentury CzechTourism, Asociace hotelů a restaurací a Asociace kuchařů a cukrářů České republiky. Klade si za cíl popularizovat českou kuchyni v tradičním i moderním pojetí a prezentovat restaurace, které tuto kuchyni nabízejí, a v konečném důsledku do dobrých českých restaurací přivézt více hostů. Českou kuchyni v rámci jednotlivých regionů prezentuje jako rozmanitou, plnou jedinečných pokrmů a reflektující využívání sezónních surovin. České restaurace jsou pak prezentovány jako místa, kde mohou domácí i zahraniční turisté počítat s kvalitními službami.
Czech Specials je zároveň certifikační značkou, která má zajistit, že v takto certifikovaných restauracích budou hostům poskytovány kvalitní služby a tradiční české pokrmy budou podávány v odpovídající kvalitě.
Více se dozvíte na www.czechspecials.cz
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
6.5.2019
Czech Specials v dalším roce působení
Již jedenáctým rokem sdružuje a marketingově podporuje restaurace, které vaří tradiční i moderní českou kuchyni projekt agentury Czech Tourism, Asociace hotelů a restaurací ČR a Asociace kuchařů a cukrářů ČR, Czech Specials. Kulaté modré logo Czech Specials je nejen vodítkem pro tuzemské a zahraniční hosty, kde mají ochutnat kvalitní českou kuchyni, je také důležitou certifikační značkou. Od srpna 2018, kdy administraci převzala Asociace kuchařů a cukrářů ČR, požádalo o tuto certifikaci 40 restaurací z celé republiky a další žádosti přibývají. Kromě jiných byla letos certifikována restaurace Kulaťák, Gate, U Pinkasů a Triton v Praze, La Cave v Táboře, Zlatý lev a Radniční sklípek v Liberci, U Labutě v Přerově nebo Albero ve Valticích. Nabídka certifikovaných restaurací je propagována nejen na webu projektu, ale i na sesterských webech Czech Tourism, nově je možnost certifikované restaurace propagovat i v zahraničí.
Projekt Czech Specials byl prezentován v dubnu v rámci Garden Food Festivalu v Praze. Ve stánku Czech Specials mohli návštěvníci ochutnat české speciality, které uvařili Tomáš Kalina a Jan Wiesner se svým týmem. Zájem o bramborovou polévku, kachní prsa s kroupami nebo o za studena vyšlehanou krupicovou kaši s jahodami byl veliký. Kdo správně vyřešil gastrokvíz, mohl se zúčastnit losování o velmi zajímavé ceny. Asociace kuchařů a cukrářů chce přispět k dalšímu vzdělávání kuchařů a rozvíjet povědomí o českých tradičních specialitách, proto připravuje pro certifikované restaurace odborné semináře, kde budou účastnící objevovat zapomenuté regionální speciality, které se naučí vařit i servírovat moderním způsobem za použití regionálních surovin a výrobků. Pokud vaše restaurace nabízí kvalitní českou a regionální kuchyni, v tradiční nebo moderní podobě, neváhejte se do tohoto projektu zapojit a zažádat si o certifikaci.
Veškeré informace a podmínky certifikace naleznete na www.czechspecials.cz
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
AKC ČR, SEKCE VEŘEJNÉHO STRAVOVÁNÍ pořádá v…
AKC ČR, SEKCE VEŘEJNÉHO STRAVOVÁNÍ pořádá v…
© 2001-2019 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb