Tisková zpráva - Cukrář roku 2018 - Hollandia Cup

Přílohy ke stažení 08.10.2018  |  Centrála AKC ČR

Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup

Známe nejlepšího cukráře roku!

Výstaviště PVA EXPO Praha Letňany se ve dnech 4. až 6. října stalo dějištěm finále nejprestižnější cukrářské soutěže v České republice

Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup.

Nejlepším cukrářem České republiky se stala slečna Jana Šplíchalová ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horky nad Jizerou s commis Natálií Tůmovou. Druhé místo obsadil pan Jiří Malina ze společnosti ARAMARK s commis Tomášem Konopkou, třetí místo získala paní Iva Roháčová z cukrářského studia Timinka – sladké umění s commis Helenou Fléglovou.

Ve čtyřech studiích se ve třech dnech utkalo v Letňanech deset finalistů. Každý tým připravil podle svého originálního receptu šest porcí kavárenského dezertu za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin „Klasa“. A šest porcí restauračního moučníku za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin “Klasa”.

Dalším úkolem soutěžících bylo přivést a vystavit soutěžní úkol z korespondenčního kola –

slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000 g na téma 100. výročí vzniku Československa a odborné porotě předložit degustační vzorek.

Všechny výrobky soutěžících hodnotila odborná komise, ta se skládala z předsedkyně komise, kterou zastala paní Pavlína Berzsiová a z dalších komisařů, jimiž byla paní Alena Kirpalová, Petra Vránová a Lenka Juránková.

Blahopřejeme všem cukrářům, kteří se zúčastnili finále soutěže Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup. Panu Františkovi Buchalovi s commis Nikol Urbanovou z Cukrárny Buchalovi, Nikole Kappiové s commis Nikolou Pražákovou ze SOŠ a SOU Horky nad Jizerou, Kateřině Švestkové s commis Karin Svobodovou z Cukrárny Buchalovi, Denise Drahotské s commis Nikolou Myškovou ze SŠ služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové, Vanesse Kantnerové s commis Pavlou Doležalovou ze SŠ zemědělské a potravinářské Klatovy, Barboře Šimůnkové s commis Eliškou Hebkou ze SŠ gastronomie a služeb Nová Paka a Veronice Michálkové s commis Veronikou Tomasovou ze SŠ služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové.

Děkujeme členům odborné komise za jejich práci a partnerům, kteří soutěž podpořili – generálnímu partnerovi soutěže společnosti Hollandia. Dále partnerům – InterGast, Premium Gastro, Czech Tourism a Czech Specials, Robot Coupe, ABF, Chytré lékárničky, ILLE, Winterhalter, Auto Zrucký Dealer Nissan, Nektar Natura, Hotelová škola Klánovice, Mirel Vratimov a Fresh n´roll fólie, FOMI, Nestlé, Fiala, Hoffman Bohemia, Nordline, Templářské sklepy Čejkovice, Produkční agentura T & M Creative a Gastro report Minutka.

V neděli 7. října proběhly dvě doprovodné soutěže – Zdobený kynutý koláč a tradiční soutěž pořádající agenturou T&M CREATIVE – Memoriál Jaromíra Sadílka „O nejlepší tažený závin 2018“.   Obě soutěže byly otevřené pro všechny profesionální i amatérské cukráře a pekaře bez rozdílu věku.

V soutěži Zdobený kynutý koláč byla porotou vyhlášena dvě první místa.

Jedno získal pan Bohumil Palounek z restaurace U Bohouše, druhé slečna Anna Marvanová. V soutěži O nejlepší tažený závin cenu poroty i cenu diváků vyhrála paní Eva Kobylková z cukrárny Cukrář Skála.

Úlohu v odborné porotě nedělních soutěží přijala paní Pavlína Berzsiová a pánové Jaroslav Fiala a Jan Pýcha.

Všem výhercům gratulujeme!

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Bonduelle spol. s r. o. DRANA CATERING PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava