Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Tisková zpráva - Cukrář roku 2018 - Hollandia Cup

Přílohy ke stažení 08.10.2018  |  Centrála AKC ČR

Soubory ke stažení

Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup

Známe nejlepšího cukráře roku!

Výstaviště PVA EXPO Praha Letňany se ve dnech 4. až 6. října stalo dějištěm finále nejprestižnější cukrářské soutěže v České republice

Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup.

Nejlepším cukrářem České republiky se stala slečna Jana Šplíchalová ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Horky nad Jizerou s commis Natálií Tůmovou. Druhé místo obsadil pan Jiří Malina ze společnosti ARAMARK s commis Tomášem Konopkou, třetí místo získala paní Iva Roháčová z cukrářského studia Timinka – sladké umění s commis Helenou Fléglovou.

Ve čtyřech studiích se ve třech dnech utkalo v Letňanech deset finalistů. Každý tým připravil podle svého originálního receptu šest porcí kavárenského dezertu za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin „Klasa“. A šest porcí restauračního moučníku za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin “Klasa”.

Dalším úkolem soutěžících bylo přivést a vystavit soutěžní úkol z korespondenčního kola –

slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000 g na téma 100. výročí vzniku Československa a odborné porotě předložit degustační vzorek.

Všechny výrobky soutěžících hodnotila odborná komise, ta se skládala z předsedkyně komise, kterou zastala paní Pavlína Berzsiová a z dalších komisařů, jimiž byla paní Alena Kirpalová, Petra Vránová a Lenka Juránková.

Blahopřejeme všem cukrářům, kteří se zúčastnili finále soutěže Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup. Panu Františkovi Buchalovi s commis Nikol Urbanovou z Cukrárny Buchalovi, Nikole Kappiové s commis Nikolou Pražákovou ze SOŠ a SOU Horky nad Jizerou, Kateřině Švestkové s commis Karin Svobodovou z Cukrárny Buchalovi, Denise Drahotské s commis Nikolou Myškovou ze SŠ služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové, Vanesse Kantnerové s commis Pavlou Doležalovou ze SŠ zemědělské a potravinářské Klatovy, Barboře Šimůnkové s commis Eliškou Hebkou ze SŠ gastronomie a služeb Nová Paka a Veronice Michálkové s commis Veronikou Tomasovou ze SŠ služeb, obchodu a gastronomie Hradec Králové.  

Děkujeme členům odborné komise za jejich práci a partnerům, kteří soutěž podpořili – generálnímu partnerovi soutěže společnosti Hollandia. Dále partnerům – InterGast, Premium Gastro, Czech Tourism a Czech Specials, Robot Coupe, ABF, Chytré lékárničky, ILLE, Winterhalter, Auto Zrucký Dealer Nissan, Nektar Natura, Hotelová škola Klánovice, Mirel Vratimov a Fresh n´roll fólie, FOMI, Nestlé, Fiala, Hoffman Bohemia, Nordline, Templářské sklepy Čejkovice, Produkční agentura T & M Creative a Gastro report Minutka.

 

V neděli 7. října proběhly dvě doprovodné soutěže – Zdobený kynutý koláč a tradiční soutěž pořádající agenturou T&M CREATIVE – Memoriál Jaromíra Sadílka „O nejlepší tažený závin 2018“.   Obě soutěže byly otevřené pro všechny profesionální i amatérské cukráře a pekaře bez rozdílu věku.

V soutěži Zdobený kynutý koláč byla porotou vyhlášena dvě první místa.

Jedno získal pan Bohumil Palounek z restaurace U Bohouše, druhé slečna Anna Marvanová. V soutěži O nejlepší tažený závin cenu poroty i cenu diváků vyhrála paní Eva Kobylková z cukrárny Cukrář Skála.

Úlohu v odborné porotě nedělních soutěží přijala paní Pavlína Berzsiová a pánové Jaroslav Fiala a Jan Pýcha.

Všem výhercům gratulujeme!

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. DRANA CATERING PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk