Související články a fotogalerie 04.11.2019 | pobočka Šumava
Dne 2. listopadu 2019, v prostorách cukrářské výrobny centra praktického vyučování, uspořádala pobočka Šumava AKC ČR ve spolupráci se Střední školou zemědělskou a potravinářskou v Klatovech seminář na téma : Malé dezerty, pěny a krémy, podávané v pohárkách.
Seminář vedly Pavlína Berzsiová, viceprezidentka AKC ČR, lektorka seminářů a Alena Pechlátová učitelka odborných předmětů a lektorka seminářů
Během semináře měli účastníci možnost osobně si vyzkoušet:
· Čokoládové pěny
· Ovocné pohárky
· Netradiční i klasické dortíky v pohárkách
· Malé dezerty na vidličku
Všichni účastníci se zapojili do přípravy a výroby dezertů, pěn a krémů. Následně si sami vyzkoušeli předvedené techniky práce při tvorbě jednotlivých výrobků. V průběhu semináře měli možnost účastníci s lektory konzultovat jednotlivé techniky aranžování dezertů, pěn a krémů do jednoporcových pohárků. V závěru semináře byl dán prostor na další dotazy účastníků. Kromě nových znalostí a zkušeností si účastníci semináře odnesli sebou i sladkou odměnu v podobě výrobků, které vytvořili v průběhu semináře.
Suroviny pro seminář poskytla firma Fiala – Praha s.r.o., které tímto děkujeme za podporu semináře dodanými surovinami a materiálem.
Poděkování patří i řediteli Střední školy zemědělské a potravinářské v Klatovech Ing. Vladislavu Smolíkovi za poskytnutí prostor pro uspořádání semináře a podporu aktivit AKC pobočky Šumava.
Na závěr je nutné poděkovat především Evě Sedláčkové učitelce odborných předmětů, její kolegyni Renatě Hanzlíkové za přípravu a samotný hladký průběh semináře. Dále je nutné poděkovat i paní Marcele Rubášové, která zabezpečila servis při podávání oběda. Poděkování patří dále zejména předsedkyni pobočky AKC Šumava Mirce, Oldovi, Mírovi a Gábině za organizaci celého semináře.
Za pobočku Šumava AKC ČR
JUDr. Vladimír Vyhnis
Již nyní si zapište do svých diářů termín…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb