Nabídka vzdělávání
Certifikovaný vzdělávací program „Kuchař v účelovém stravování“
Asociace kuchařů a cukrářů nabízí v rámci programu celoživotního odborného vzdělávání pro provozovatele menz, školních jídelen, závodních a nemocničních jídelen:
Certifikovaný vzdělávací program „Kuchař v účelovém stravování“
Cílem vzdělávacího programu je seznámit kuchaře účelového stravování s novými trendy v oboru, oživit a rozšířit jejich odborné znalosti.
- Obsah vzdělávacího programu: Pro účastníky je připraveno 10 praktických odborných seminářů ( 5 povinných témat a 5 volitelných). Semináře jsou vedeny zkušenými lektory z praxe a doplněny textovým materiálem. Maximální počet účastníků je 15 osob. Výukový program je zakončen vědomostním testem a úspěšní absolventi obdrží certifikát s platností 5 let.
- Povinné semináře:
- 1. Česká kuchyně v novém pojetí Jak dobře technologicky připravit, dochutit a servírovat česká klasická jídla v soudobém trendu, s využitím nových surovin, postupů i technologií.
- 2. Využití moderní kuchyňské technologie v praxi Jak plně a hlavně ekonomicky využít moderní kuchyňskou technologii při běžné praxi, jak správně pracovat s konvektomatem, multifunkční technologií, holdo matem, s technologií sous vide. Jak správně vařit na indukčním sporáku atd. s praktickými ukázkami
- 3. Salát jak hlavní jídlo Jak připravit lehké jídlo které je nejen nutričně vyvážené a chutné, ale dostatečně syté. Tradiční i netradiční komponenty i chutě.
- 4. Bezmasá jídla v moderní kuchyni Jak moderně a zajímavě připravit chutné pokrmy ze zeleniny, obilovin, luštěnin apod, pro ty, kteří maso,mléko a vejce jíst nechtějí, nebo pro ty, kteří si chtějí zpestřit svoji stravu.
- 5. Ryby sladkovodní/mořské Jak nápaditě, moderně i ekonomicky připravit tradiční i netradiční druhy ryb a mořských plodů.
- Volitelné semináře
- • Polévka je grunt Zajímavé tradiční i netradiční polévky v moderním pojetí
- • Jídla z minutkových mas Kvalita masa, nové dělení mas, zrání mas, zajímavá minutková jídla v současné moderní kuchyni.
- • Moderní příloha Jak oživit jídelní lístek zdravými, netradičními i tradičními přílohami v tak trochu jiných úpravách i v zajímavých kombinacích
- • Bezlepková jídla v moderní kuchyni Jak si správně poradit se všemi nástrahami alergie na lepek a uvařit tradiční jídla bez použití lepku.
- • Zdraví a vitalita na talíři – (dvoudenní seminář, teoretický a praktický) Jak správně připravit jídlo, které je nejen chutné, ale i zdravé, nezatěžující organizmus a splňující veškeré podmínky moderní zdravé výživy.
- • Moderní catering Teoretická část - Jak správně sjednat, připravit, zkalkulovat cateringovou akci. Na co si dát před akcí i během akce pozor a na co nezapomenout. Praktická část: : Studená kuchyně na rautovém stole (finger food, předkrmy, saláty). Teplá kuchyně, front cooking, moderní coffe break
- • Sladká tečka nakonec Zajímavé malé a rychlé moderní dezerty vhodné jako doplnění poledního menu.
Pro provozovatele jídelen můžeme sestavit dle zadaných požadavků pouze dílčí vzdělávací program vyhovující potřebám konkrétního provozovatele. Absolventi takového programu obdrží pouze diplom o absolvování seminářů.
- Kdo může absolvovat tento cerifikovaný vzdělávací program: Certifikát „Kuchař v účelovém stravování“ obdrží pouze vyučený kuchař/kuchařka. Nevyučení účastnící obdrží diplom o absolvování seminářů.
- Místo a čas konání: Semináře je nejlepší uskutečnit přímo v prostorách objednatele v čase nejlépe vyhovujícím provozu zařízení, včetně sobot a nedělí. Semináře lze uskutečnit i v našich smluvních výukových prostorách.
- Cena vzdělávacího programu: Cena se odvíjí od rozsahu programu a bude kalkulována individuelně, dle požadavků na místo, zařízení a suroviny nutné pro uskutečnění seminářů. Následně bude podepsána mezi objednatelem a AKC ČR závazná Smlouva o spolupráci.
Zajímá vás náš vzdělávací program? Potřebujete více informací?
Kontakt: Bc.Maria Horníková projekty@akc.cz telefon: 731 517 863
Nový vzdělávací program - Příprava rostlinné kuchyně
Potřebujete proškolit své kuchaře pro přípravu bezmasých jídel ve školních, nemocničních a závodních jídelnách? Zajímáte se o veganskou kuchyni a chtěli byste si rozšířit své znalosti? Asociace kuchařů a cukrářů ČR ve spolupráci s Českou veganskou společností vyhlašují vzdělávací program Příprava rostlinné kuchyně
Absolventi tohoto vzdělávacího programu získají teoretické a praktické znalosti přípravy moderních jídel ze zeleniny, ovoce, obilovin, luštěnin, ze semínek, ořechů i alternativních surovin nahrazujících maso a mléko.
Program je určen pro vyučené kuchaře a bude obsahovat 48 výukových hodin rozdělených do 8 seminářů. Semináře se mohou konat v prostorách objednatele, nebo v externím studiu, a to i v sobotu nebo v neděli.
Maximální počet účastníků je 15 osob. Účastníci obdrží doprovodné odborné texty a certifikát o absolvování vzdělávacího programu
- Obsah vzdělávacího programu: 1. Vegetariánství a rostlinná strava v souvislostech – historie, principy, přehled
2. Pilíře civilizací – obiloviny a jejich příprava
3. Superpotraviny za korunu – luštěniny a jejich příprava
4. Od kořene k listu – zelenina I.
5. Zahrádka na souši a v moři – zelenina II. a mořské řasy
6. Ideální jídlo – ovoce, semínka, ořechy, výhonky a klíčky
7. Lepší než originál – alternativní náhražky živočišných potravin
8. Sladké tečky a sladké vykřičníky – lehké i tradiční veganské dezerty
- Cena programu je smluvní a bude kalkulována individuelně.
Po domluvě lze vzdělávací program upravit dle požadavků objednatele.
- Máte-li zájem o tento vzdělávací program kontaktujte nás prosím na e-mail: projekty@akc.cz nebo na tel.čísle 731 517 863
www.akc.cz
Asociace kuchařů a cukrářů nabízí pro samostatné, řetězcové a hotelové restaurace tyto odborné kompletní služby:
- Vstupní audit kvality poskytovaných gastronomických služeb (kvalita snídaní, rozsah, sortiment a sezonnost jídelního lístku, denních menu, kvalita podávaných jídel , nabídka pro catering apod.
- Rešerše stavu výrobního úseku - technologického vybavení kuchyní, možností skladování a zásobování, personálního stavu-počet osob, vzdělání,praxe, dovednosti.
- Na základě zjištěných nedostatků návrh řešení, nastavení standardů, úprava stávajících nebo vytvoření nových provozních manuálů.
- Návrh základních vzorových restauračních jídelních lístků (popř.denní menu, skupinové menu apod.)
- Uvedení nových jídelních lístků do praxe - kalkulace, foto, praktický i teoretický trénink personálu.
- Následná kontrola poskytovaných služeb a dodržování nastavených standardů, plán pravidelných odborných seminářů
- Uskutečnění odborných seminářů na určená témata např. (ekonomika provozu, práce s moderní kuchyńskou technologií, moderní úprava pokrmů-teplá,studená kuchyně,cukrárna), zbožíznalství (ryby, maso, zelenina apod.), trendové úpravy (raw food, vegetariánská kuchyně, molekulární kuchyně)
Bližší informace: Bc. M.Horníková-vzdělávací projekty, projekty@akc.cz, Telefon: 731 517 863