Fingerfoods studený - plněné lžíce Fingerfoods teplý Omáčky Polévky Maso Ostatní Zelenina Cukrářské recepty Nápoje
• Přiveďte polévku k varu, nechejte probublat a přidejte pak choi
• Rozdělte nudle do misek
• Pak choi servírujte na nudle a přelejte polévkou
• Přidejte vejce, fazolové lusky a čerstvé bylinky. Ozdobte limetkou a podávejte.
• Ohřejte olej ve velkém hrnci. Za stálého míchání osmahněte na pár minut laksa směs
• Přidejte horní část kokosové trávy plus vývar a přiveďte k varu. Nechejte probublat na zhruba 5 minut a pak vmíchejte kokosové mléko
• Znovu zahřejte, přidejte palmový cukr a dle chuti omáčky a odstavte
• Nakrájejte všechny ingredience a poté společně s kořením rozmixujte, přidejte dle potřeby vodu, abyste vytvořili pastu.
• Ve velkém hrnci rozpusťte máslo nebo zahřejte olivový olej. Přidejte nasekanou cibuli a smažte na mírném ohni do změknutí
• Přidejte oloupané brambory, vývar, bobkový list a tymián. Vařte, dokud brambory nezměknou
• Přisypejte rukolu, zamíchejte a nechejte povařit asi 2 minuty, poté hrnec odstavte
• Vytáhněte z polévky bobkový list a tymián a rozmixujte tyčovým mixérem
• Před podáváním vmíchejte smetanou a znovu ohřejte, případně dochuťte solí a pepřem
• Ozdobte tempurou z rukoly a růžovým pepřem
• Zahřejte olej na smažení
• V míse smíchejte mouku a kukuřičný škrob. Přidejte perlivou vodu a vytvořte hustou krémovou hmotu.
• Namočte rukolu do směsi, osmažte do křupava a osušte od přebytečného oleje
• Osolte a podávejte s polévkou
• Připravte si velký hrnec. Očistěte a okrájejte hlívy. Odkrojte dolní část a vložte do hrnce. Zbytek hub nakrájejte podélně od kloboučku dolů a dejte na stranu. Neoloupanou cibuli a zázvor ožehněte na grilu. Opláchněte ve studené vodě a přidejte do hrnce. Přidejte další ingredience kromě sójové omáčky a soli. Nechejte vodu zavřít, poté stáhněte teplotu a na mírném ohni vařte asi 20 minut. Mezitím připravte podle návodu rýžové nudle.
• Na pánvi zahřejte trošku oleje a opečte do měkka houby, přidejte sůl a pepř
• Očistěte klíčky a bylinky, nakrájejte jarní cibulku a chilli, citróny a limetky rozčtvrťte. Vše si připravte na malý talířek. Přidejte do vývaru sůl a sojovou omáčku a nechejte dalších 5 minut povařit. Sceďte vývar a vraťte zpět do hrnce. Nudle rozdělte do misek a navrch dejte kousky orestované hlívy. Přelijte vývarem a přidejte dle chuti bylinky a hoisin nebo sriracha omáčku.
Pho je známá vietnamská polévka s nudlemi. Je původně ze severního Vietnamu, kde je obvyklou snídaní nebo obědem. Klíčový pro chuť této oblíbené polévky je vývar, který by měl být čistý a aromatický. Obvykle se připravuje s hovězím nebo kuřecím masem. V naší verzi používáme místo masa hlívu královskou, která je masitá a tak ji jde snadnou použít jako alternativu masa. Recept je pro přípravu 4-6 porcí.
Dva větší čekankové puky očistíme, rozpůlíme a propláchneme. Střed nakrájíme na proužky. Litr zeleninového vývaru zjemníme 200 mililitry smetany ke šlehání, osolíme ho a opepříme. Přidáme čekankové listy a několik minut povaříme, dokud čekanka není měkká. Polévku rozmixujeme a podle chuti můžeme přikapat pár kapek citrónové šťávy.
Již nyní si můžete zapsat do svých diářů datum soutěže Gastro…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb