Fingerfoods studený - plněné lžíce Fingerfoods teplý Omáčky Polévky Maso Ostatní Zelenina Cukrářské recepty Nápoje
Receptury jsou připraveny na 10 ks.
Mezi teplé finger foody můžeme zařadit mini pizzy, párečky upečené v těstě, slané koláče, masové kuličky a atd. Zde jsem vybral jednoduché, netradiční z poněkud větších dálek.
Brambory vaříme asi 20 minut ve slupce.
Oloupeme je a nakrájíme na plátky o tloušťce 1/2 centimetru.
Jedním těstem vyložíme koláčovou formu a necháme ho přesáhnout asi o 2 cm.
Propícháme těsto vidličkou a umístíme na něj plátky brambor. Vložíme do lednice.
Mléko, smetanu a kousky sýru (bez slupky) vložíme do rendlíku a na mírném ohni zahříváme.
Když se camembert rozpustí, okořeníme ho a přidáme rozklepnutá vejce.
Šleháme a necháme vychladit.
Předehřejeme troubu na 210 °C.
Omáčku vlijeme na brambory a posypeme nasekanými bylinkami.
Těsto se směsí přikryjeme druhou částí těsta.
Žloutek ušleháme s trochou vody a potřeme jím těsto.
Spojíme okraje obou těst a koláč uzavřeme.
Uprostřed těsta uděláme otvor k vytvoření komínu, aby mohla pára při pečení unikat.
Pečeme asi 40 minut.
Podáváme teplé se salátem.
Kuřecí vývar spolu se se zázvorem, kokosovým mlékem, citronovou trávou, rybí omáčkou, koriandrem dáme vařit až budeme mít výrazný kuřecí vývar. Na oleji si orestujeme shi-take na nudličky, mrkev a pórek na julien, kuřecí maso na nudličky, růžové krevety a nakonec rozsekané skleněné nudle. Tuto směs zalijeme výrazným kuřecím vývarem a podáváme v malých mističkách s kávovou lžičkou.
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Do plátku bagety uděláme mírnou prohlubeň a usušíme v konvektomatu. Na másle orestujeme na kostičky cibuli, pórek na větší kostky, snítku tymiánu a zalijeme bílým vínem a necháme zredukovat. Poté zalijeme smetanou 33%, necháme zredukovat na hustou hmotu a nacháme vystydnout. Bagetu naplníme smetanovým pórkem a navrch dáme plátek kozího sýru a zapečeme pod salamandrem.
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Tygří krevety vyloupeme z krunýře, vystřívkujeme, nařízneme na motýlka a naložíme do oleje rozmíchaného s chilli a česnekovou pastou. Necháme 12 hodin odležet. Z hladké mouky, vody a žloutků uděláme hladké těstíčko v kterém obalujeme krevety a smažíme v rozpáleném oleji. Smažíme do bílého zabarvení. Ne dozlatova
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Skleněné nudle uvaříme a promícháme s orestovaným mletým masem, kardamonem, pórkem, mrkví. Okraje spring rollového těsta potřeme žloutky a do středu dáme náplň kterou zarolujeme a pořádně utahujeme. Smažíme v oleji dozlatova. Podáváme s namáčecí sojovou omáčkou.
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Hmotu uděláme z rozkůtrovaného lososa se smetanou, vejcem, a dle potřeby dochutíme solí a bílým pepřem. Wonton těsto po okrajích potřeme žloutky a do středu dáme hmotu(náplň).Okraje musíme pořádně zmáčknout a smažíme v oleji dozlatova.
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Uvařenou rýži smícháme s orestovanými růžovými krevetami, zblanšírovaným pórkem, mrkví nakrájenou na drobné kostičky, vejcem, strouhankou a ochutíme solí a bílým pepřem.
Z hmoty uděláme kulaté krokety ,které obalíme ve strouhance a usmažíme dozlatova.
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Kuřecí maso rozsekáme v robotu s noži a zamícháme se solí, bílým pepřem, nakrájeným čerstvým zázvorem na miniaturním kostičky, čerstvým koriandrem, sambal oelekem nebo na miniaturní kostičky nakrájené chilli papričky, kardamonem mletým, vejcem a zamícháme. Z hmoty uděláme placičky , které opečeme na oleji. Podáváme s wasabi které rozmícháme s mlékem a majonézou
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
Kachní prsa nakrájíme na podlouhlé plátky a napíchneme na plocho na špejli, osolíme, opepříme a opečeme na oleji. Jablka oloupáme, vyjadřincujeme, nakrájíme na kostky, dáme vařit do bílého vína se zázvorem. Rozvaříme na pyré a rozmixujeme na pyré.
© archív redakce časopisu Food-Service
Recepty sestavil a pokrmy připravil Radek David, šéfkuchař a tým kuchařů restaurace Cafe La Veranda. Foto J. Poláček
POKYNY K ZÁJEZDU DO VARŠAVY JSOU K DISPOZICI V KOLONCE:…
© 2001-2019 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb