Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Recepty

Fingerfoods studený - plněné lžíce Fingerfoods teplý Omáčky Polévky Maso Ostatní Zelenina Cukrářské recepty Nápoje

Holandská omáčka s vařeným chřestem nebo rybou

Ingredience

  • 100 g Máslo
  • 3 ks Žloutek
  • 50 ml Vývar
  • 50 ml Bílé víno
  • Bílý pepř
  • Sůl
  • 400 g chřest

Postup

Máslo přepustíme. Ve vodní lázni rozmícháme žloutky s vínem a vývarem, ochutíme solí a pepřem. Postupně zašleháme máslo a ve vodní lázni omáčku šleháme do husté pěny.Podáváme s vařeným chřestem nebo třeba vařenou či pečenou rybou.

Rajská omáčka s vařením hovězím masem

Ingredience

  • 100 ml Olej
  • 500 g Kořenová zelenina – mrkev, celer, petržel
  • 100 g Cibule
  • 80 g Máslo
  • Divoké koření
  • Skořice
  • 200 g Rajský protlak
  • 1000 ml Vývar z masa
  • 600 g Hovězí plec
  • 100 g Špek
  • Jíška

Postup

Maso prošpikujeme slanina, zdrezírujeme provázkem, vaříme ve vodě ochucené divokým kořením a solí.
Na oleji orestujeme na hrubo krájenou zeleninu a později přidáme cibuli a divoké koření, pečeme do zlatova. Poté přidáme protlak a zarestujeme.Zalijeme vývarem, provaříme. Rozmixujeme a propasírujeme, pokud máme hodně zeleniny nezahušťujeme nebo dle potřeby zahustíme jíškou. Ochutíme skořicí a zjemníme máslem.
Podáváme s plátkem masa.

Omáčka bešamel / křenová omáčka/ pražská šunka od kosti v celku

Ingredience

  • 150 g Máslo
  • 80 g Hladká mouka
  • 3 ks Cibule
  • 800 ml Vývar
  • 200 ml Smetana
  • 100 g Čerstvý křen
  • 400 g Šunka o kosti
  • Sůl
  • Bílý pepř

Postup

Máslo přepustíme orestujeme na něm na jemno krájenou cibuli, opečeme do růžova, přidáme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce provaříme a scedíme. Zjemníme máslem,
Křenová omáčka přidáme do bešamelu křen provaříme a přelijeme přes teplou šunku na plátky.

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk