Fingerfoods studený - plněné lžíce Fingerfoods teplý Omáčky Polévky Maso Ostatní Zelenina Cukrářské recepty Nápoje
Máslo přepustíme. Ve vodní lázni rozmícháme žloutky s vínem a vývarem, ochutíme solí a pepřem. Postupně zašleháme máslo a ve vodní lázni omáčku šleháme do husté pěny.Podáváme s vařeným chřestem nebo třeba vařenou či pečenou rybou.
Maso prošpikujeme slanina, zdrezírujeme provázkem, vaříme ve vodě ochucené divokým kořením a solí.
Na oleji orestujeme na hrubo krájenou zeleninu a později přidáme cibuli a divoké koření, pečeme do zlatova. Poté přidáme protlak a zarestujeme.Zalijeme vývarem, provaříme. Rozmixujeme a propasírujeme, pokud máme hodně zeleniny nezahušťujeme nebo dle potřeby zahustíme jíškou. Ochutíme skořicí a zjemníme máslem.
Podáváme s plátkem masa.
Máslo přepustíme orestujeme na něm na jemno krájenou cibuli, opečeme do růžova, přidáme mouku a orestujeme na světlou jíšku. Zalijeme vývarem provaříme 20 minut, osolíme a ochutíme bílým pepřem, zjemníme smetanou, krátce provaříme a scedíme. Zjemníme máslem,
Křenová omáčka přidáme do bešamelu křen provaříme a přelijeme přes teplou šunku na plátky.
Již nyní si můžete zapsat do svých diářů datum soutěže Gastro…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb