Fingerfoods studený - plněné lžíce Fingerfoods teplý Omáčky Polévky Maso Ostatní Zelenina Cukrářské recepty Nápoje
• Lišky očistěte a nakrájejte na menší kousky.
• Čepelí nože rozmáčkněte stroužky česneku.
• V malé misce rozmíchejte vejce s trochou soli.
• Na větší pánvi si rozehřejte olivový olej, přidejte česnek, bobkový list a chvíli opékejte. Poté přidejte nakrájené lišky.
• Dochuťte trochou soli a pepře a asi minutu zprudka orestujte. Poté lišky dejte na talíř.
• Na stejnou pánev nalijte trochu olivového oleje a na mírném plamenu připravte z rozmíchaných vajíček omeletu. Jakmile jsou kraje omelety hotové, nasypejte na ni směs z lišek a nahoru dejte bobkový list a petrželku.
• Pod pokličkou nechejte omeletu dodělat na mírném plamenu asi 2 minuty.
• Ihned podávejte pokapanou trochou olivového oleje.
Tento recept je inspirován Vietnamskými jarními závitky z rýžového papíru. Je jednoduchý na přípravu a zároveň lehký a zdravý.
4 porce
• Oloupejte a nakrájejte mango na plátky
• Krátce namočte rýžový papír do nádoby s teplou vodou. Nechejte vody okapat a položte papír na čistou utěrku
• Asi do třetiny papíru dejte salát vašeho výběru a na něj dejte 2 krevety, mango a čerstvé bylinky
• Část rýžového papíru, která je blíž vám, přeložte přes náplň. Založte boční strany a pevně zarolujte. Položte pod vlhkou utěrku, než uděláte zbytek rolek
• Podávejte s omáčkou
• V male misce smíchejte limetkovou šťávu, rozmačkaný česnek, cukr a vodu
• Míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte rybí omáčku a nasekané pálivé papričky. Dochuťte limetkou, rybí omáčkou nebo cukrem dle vaší chutě.
• Do misky vymačkejte šťávu z limetky
• Přidejte rybí omáčku, cukr, sušené chilli a smažený česnek. Promíchejte, dokud se cukr nerozpustí
• Oloupejte pomelo a rozdělte na menší dílky
• Přidejte pomelo a krevety do misky s dresinkem
• Nakrájejte čerstvé chilli a vsypte do misky
• Přidejte natrhané bylinky a důkladně promíchejte
• Listový salát rozložte na talíř a na ně položte směs pomela a krevet
• Ozdobte kokosem a cibulí a servírujte
• Namočte špaldu do studené vody a sušené houby do teplé na asi 20 minut. Sceďte špaldu, vodu z hub také slijte a dejte na stranu
• Na pánvi zahřejte olivový olej a rychle osmahněte lístky šalvěje. Vyndejte je a olej dejte stranou. Následně v něm orestujte šalotku, dokud nezprůhlední. Přidejte nasekaný česnek, zamíchejte, přisypte špaldu a promíchejte s olejem
• Vlijte bílé víno a míchejte, dokud se neodpaří
• Přilijte ¼ vývaru a míchejte, až se tekutina vsákne. Poté přidejte ½ zbývajícího vývaru a opakujte stejný proces
• Nakonec přimíchejte zbývající vývar, dochuťte solí a pepřem a vařte na mírném ohni, dokud není špalda měkká a většina tekutiny absorbována
• Vmíchejte kaštany, šalvěj a ¾ nastrouhaného parmezánu, zbytkem posypte pokrm a servírujte.
Již nyní si můžete zapsat do svých diářů datum soutěže Gastro…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb