Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

GASTRO HRADEC 2012

VII. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
a XVII. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

Prihláška
FOTOGALERIE
Video z Gastro Hradec 2012

Soubory ke stažení

19.04.2012, Kongresové centrum Aldis Hradec Králové

Ročník: 17.Pobočka: pobočka východní Čechy

ZÁKLADNÍ INFORMACE

Hlavním partnerem akce je VITANA a.s.

Vitana

Vážené kolegyně, vážení kolegové, rádi Vás uvítáme ve čtvrtek 19. dubna 2012 na VII. ročníku soutěže o titul Mistr republiky kuchař a cukrář

a zároveň na XVII. ročníku národní soutěže kuchařského a cukrářského umění probíhající v krásném městě na soutoku Labe a Orlice, ve městě přezdívaném Salon republiky, které si již získalo pevné místo v moderní gastronomii.

Pro tento rok jsou v soutěži zakomponovány poslední změny v zadání jednotlivých kategoriích na základě nových propozic světové kuchařské asociace WACS pro kuchařskou olympiádu IKA 2012.

Zajímavostí soutěže je i prezentace výrobků SENIOR KLUBU AKC, která ukazuje krásu tradiční gastronomie 19. a 20. století. Pro dnešní gastronomickou mladou generaci přináší tyto exponáty obohacení ve znalostech oboru a zároveň porovnání se současnými trendy v gastronomii.

Obohacením letošního programu bude pro návštěvníky i umělecká soutěž ve vyřezávání ovoce a zeleniny, kdy soutěžící v časovém limitu 180 min. a 30 min. budou vytvářet soutěžní kompozici přímo před Vašimi zraky.

Vedle soutěžní podívané nesmíme opomenout ani již tradiční veletrh firem, který každoročně doplňuje program a přináší návštěvníkům informace a poznání novinek z oblasti vysoké gastronomie.

V letošním ročníku bude opět dán prostor školám z celé České republiky, na kterých se vyučují gastronomické obory, aby mohly prezentovat um svých žáků prostřednictvím živého vystoupení.

Věříme, že využijete tuto příležitost a v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové prožijete 19. dubna 2012 v čase od 9.30 do 18.00 hod. příjemné gastronomické zážitky.

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE - K - Kuchaři

KUCHAŘ SENIOR

K/1 Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí a 4x jednotlivý inovativní hlavní pokrm, připravený za tepla a vystavován za studena

K/2 Čtyři různé předkrmy na talíři 2 na teplo a 2 na studeno, připravené, podávané samostatně po 1 porci, vystavená vždy nastudeno a Menu pro jednu osobu o 5 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu.

K/3 Šest druhů finger food po pěti kusech, 1ks 10 – 20g, z toho tři druhy teplé a tři druhy studené + vzorový talíř s 1porcí (od každého druhu jeden ks) a Vegetariánské tříchodové menu (ovo-lacto) předkrm, hl. pokrm, dezert

KUCHAŘ JUNIOR – soutěžící do 21 let

K/J1 Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí a 2x jednotlivý inovativní hlavní pokrm, připravený za tepla a vystavován za studena

K/J2 Čtyři různé předkrmy na talíři 2 na teplo a 2 na studeno, připravené, podávané samostatně po 1 porci, vystavená vždy nastudeno a Menu pro jednu osobu o 3 chodech, menu je připraveno a podáváno jako samostatný pokrm po jedné porci včetně dezertu.

K/J3 Čtyři druhy finger food po pěti kusech, 1ks 10 – 20g, z toho dva druhy teplé a dva druhy studené + vzorový talíř s 1porcí (od každého druhu jeden ks) a Vegetariánské tříchodové menu (ovo-lacto) předkrm, hl. pokrm, dezert

KUCHAŘ KADET – soutěžící do 18 let

K/K1 Slavnostní mísa pro 8 osob sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + min.dva druhy omáček + jeden vzorový talíř s 1porcí

K/K2 4 chodové menu - studený předkrm, polévka, hlavní pokrm, dezert

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE - C - Cukráři

CUKRÁŘ SENIOR

C/1
Mísa Petit Fours pět druhů po šesti kusech (celkem 30ks + 5 ks k rozkrojení) s centrálním monumentem z jedlého materiálu, každý Petit fours musí mít rozdílnou náplň, charakter a přípravu, od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí, rozkrojení a degustaci

C/2
Čtyři různé restaurační dezerty, teplé nebo studené, vystavované za studena - podávané samostatně po 1 porci na talíři a Slavnostní dort (o minimální váze 2kg), dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé. maximální výška výrobku 60 cm.

C/3
Slavnostní 4 dorty na rozdílné téma (o velikosti 12porcí), dva dorty s výkrojí k nahlédnutí a degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

C/4
Šest stejných restauračních dezertů,podávané samostatně po jedné porci a 2 dorty určené k porcování (o velikosti 12 porcí) jeden s vykrojenou porcí k degustaci

CUKRÁŘ JUNIOR – soutěžící do 21 let

C/J1
Mísa Petit Fours - čtyři druhy po šesti kusech (celkem 24ks + 4ks k rozkrojení), každý Petit four musí mít rozdílnou náplň, charakter a přípravu, od každého druhu musí být jeden kus k nahlédnutí rozkrojení, degustaci

C/J2
Tři různé teplé nebo studené dezerty, vystavované za studena, připravené a podávané samostatně po 1 porci a 1 dort určený k porcování (o velikosti 12 porcí) dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

C/J3
Dva slavnostní dorty na různé téma (o velikosti 12 porcí) z toho jeden s vykrojenou porcí k degustaci, dorty musí být zcela ručně zdobené a všechny části musí být jedlé

CUKRÁŘ KADET – soutěžící do 18 let

C/K1
1 dort o velikosti 12. porcí s vykrojenou porcí k degustaci,dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé

C/K2
Čtyři různé restaurační dezerty, teplé nebo studené, vystavované za studena - podávané samostatně po 1 porci na talíři

SOUTĚŽNÍ KATEGORIE – Z, U, H, D

GASTRO HRADEC CARVING CUP – Vyřezávaná zelenina a ovoce

POZOR: přesné pravidla na všechny carvingové kategorie jsou v samostatné příloze

Z/1 pro juniory a seniory bez rozdílu (týmy 1-3 řezbáři)
Předem připravená kompozice nebo výrobek na volné téma – max. rozměr 90 x 90 cm, výška výrobku 150 cm

Z/2 pro juniory a seniory bez rozdílu
Meloun 3x jinak – předem připravená kompozice nebo výrobek

Z/3 pro juniory a seniory bez rozdílu
Soutěž v limitu 180 min. – Melounová řezba

Z/4 pro juniory a seniory bez rozdílu
Soutěž v limitu 30 min. – Talíř + drink – talířová ozdoba libovolná a ozdoba na drink

Podrobné propozice k soutěžním kategoriím Z – samostatná příloha

UMĚLECKÉ KUCHAŘSTVÍ A CUKRÁŘSTVÍ „ARTISTIKA“

U/1
Senior - Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarínu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření, cukru, karamelu

U/J2
Junior - Umělecký exponát, umělecky zhotovená skulptura z margarínu, tuku, ledu, vosku, těsta, soli, koření, cukru, karamelu

KATEGORIE PRO HANDICAPOVANÉ

H/K
Kuchařský výrobek – volné téma – v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP

H/C
Cukrářský výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP

H/U
Umělecký výrobek – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP

H/Z
Vyřezávaná zelenina – volné téma - v přihlášce je nutné uvést za jménem číslo průkazu ZTP, ZTPP

SOUTĚŽ DRUŽSTEV

D/D
Družstvo hotelů a firem v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně však tři nad 21 let, zastoupené v soutěžních kategoriích K, C, U nebo Z (v každé kategorii minimálně jeden soutěžící)

D/J
Družstvo juniorů do 21 let v jakémkoli počtu soutěžících, minimálně tři, musí být zastoupena každá soutěžní kategorie K, C, U nebo Z (v každé kategorii minimálně jeden soutěžící)

Hodnocení soutěžních výrobků

Hodnocení soutěže jednotlivců

Hodnotící komise pro každou kategorii je složená z předních gastronomických odborníků AKC ČR. Soutěžní výrobky se hodnotí anonymně pouze podle soutěžních čísel.


Každý z komisařů hodnotí soutěžní výrobek z více pohledů:

  • 1. Prezentace - využití inventáře, prostoru a doplňků 0 – 10 bodů
  • 2. Sestavení - skladba barev, surovin, vzájemná harmonie 0 – 10 bodů
  • 3. Odborná příprava - preciznost, velikost porcí, náročnost technologie výroby 0 – 10 bodů
  • 4. Aranžmá, podávání - nápaditost, atraktivnost, nové trendy 0 – 10 bodů

U kategorie Z:

  • 1. Pracovní provedení - čistota provedení, pravidelnost, ostrost a síla řezu...., 0 – 8 bodů
  • 2. Stupeň obtížnosti - množství použitých motivů, využití nožů a dlátek, plastičnost, potřebný čas, myšlenkový vklad 0 – 8 bodů
  • 3. Originalita - vedle často používaných motivů využití nového nápadu, novost by měla být rozpoznána spontánně 0 – 8 bodů
  • 4. Umělecké zpracování - celkový dojem kompletního výrobku, exponát by měl vyvolávat nadšení….
  • 5. Dodržení zadání – dle podmínek soutěže 0 – 8 bodů

Soutěžní výrobek může tedy od každého komisaře získat v součtu maximálně 40 bodů. Při sestavování pořadí se postupuje tak, že nejvyšší a nejnižší dosažené bodové hodnocení se škrtá a ze zbývajících tří se vypočítává aritmetický průměr.


Bodová pásma:

  • 0 - 27,99 bodů - diplom za účast
  • 28,0 - 31,99 bodů - bronzová medaile
  • 32,0 - 35,99 bodů - stříbrná medaile
  • 36,0 – 40 bodů - zlatá medaile

Absolutního vítěze v soutěži seniorů kuchařů v kategoriích „K“ i cukrářů v kategoriích „C“ určí odborná komise. Vítěz obdrží „Pohár Rudolfa Přibyla“ jako nejvyšší ocenění a titul MISTR REPUBLIKY. Připravující škola vítězného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Pohár Milana Burdy“. V letošním roce bude opět udělena cena Primátora města. Kategorie Z/2 + Z/3 obdrží putovní pohár Melounového festivalu. Všichni soutěžící dle umístění obdrží diplom, medaile, nejúspěšnější i věcné ceny.

Hodnocení soutěže družstev

Hodnocení družstva je vypočteno aritmetickým průměrem z dosažených bodů v soutěži jednotlivců.

SOUTĚŽNÍ PROSTOR

Soutěžní prostor pro 1 soutěžícího v kategorii:

K/1, K/2, K/3, C/1, C/2, C/3 - čtvercový stůl 160x160cm
K/J1, K/J2, K/J3, C/J1, C/J2, C/J3 - kulatý průměr 120 cm
U/1, U/J2, Z/1, Z/2, H/K, H/C, H/U - kulatý průměr 120 cm
(pozn: u Z/1 a Z/2 omezení prostoru na stole - viz propozice)
Z/3, Z/4 – čtvercový stůl 80x80 cm a židle

Pro školy nebo firmy s více soutěžícími připravujeme jeden společný obdelníkový stůl.

(Pokud máte jiné požadavky na soutěžní prostor, napište v přihlášce, stoly skládáme ze stolů 80x80 cm, popřípadě doplňte telefonem nebo e-mailem nejpozději týden před soutěží)

Výzdobu stolu i ubrusy si zajišťuje každý soutěžící sám, výzdoba stolu není hodnocena. UPOZORNĚNÍ – ve výzdobě nesmí být před hodnocením soutěžní komisí použita loga škol ani firem, za které soutěžíte!!!!, ta se doplňují v 10.15 hod. až po zhodnocení soutěžní komisí.

ČASOVÝ HARMONOGRAM SOUTĚŽÍCÍCH

Aldis - Velký společenský sál - 1. poschodí a soutěžní prostor v přízemí:
5:00-7:15Příjezd a prezence u hlavního sálu kategorie soutěže K, KJ, C, CJ, U, H, Z1,2
5:00-7:15Dohotovení exponátů a umístění na stolech v hlavním sále
7:30Ukončení příprav a uvolnění sálu
7:30-10:00Hodnocení exponátů odbornou porotou AKC ČR v hlavním sále
9:00Kat. Z/4 – rozlosování surovin - přízemí
9:00-9:30Kat. Z/4 – příprava soutěžního stolku
9:30-10:00Kat. Z/4 – soutěž Talíř + drink – 30 min. výroby soutěžních výrobků
10:15-10:30Doplnění vystavených exponátů jmenovkami (zajistí pořadatel), popř. logo firmy, školy (doplní soutěžící)
10:30-18:00Otevření výstavy pro veřejnost
10:15Kat. Z/3 – rozlosování surovin - přízemí
10:15-10:30Kat. Z/3 – příprava soutěžního stolku
10:30-13:30Kat. Z/3 – soutěž Melounová řezba – 180 min. výroby soutěžních výrobků
18:00Ukončení výstavy
Sklízení exponátů před 18hod. je zakázáno!
Pro zájemce v odpoledních hodinách diskuze s odbornou porotou u vystavených výrobků.
Aldis - Malý sál - 1. poschodí:
16:00Vyhlášení výsledků soutěže, předání cen, pohárů, medailí, diplomů
!!! Soutěžící v profesním oblečení !!!
Aldis - Foyer přízemí:
11:00-14:00soutěž v časovém limitu – květinová kompozice – vyřezávání ovoce a zeleniny
Aldis - Jednací sál - přízemí:
čas bude upřesněnStravování soutěžících – snídaně , oběd
Aldis - Eliščin sál - přízemí:
8:00-16:00Kavárna – odpočinkové posezení s přáteli u dobré kávy se zákuskem

STARTOVNÉ a PŘIHLÁŠKY

Startovné pro jednoho soutěžícího:

SENIOR Kč 600,-
JUNIOR Kč 500,-
Soutěží-li soutěžící ve více kategoriích, platí 1 x 500,- + za každou další kategorii Kč 300,-
Soutěžící v kategorii Z/1 = tými platí 1 x 500,- + každý další člen Kč 300,-
Soutěžící v kategorii Z/4 platí startovné Kč 300,-
Soutěžící ze zahraničí mají možnost platit na místě v den soutěže u prezence.

Startovné pro družstvo:

Každý soutěžící v družstvu platí startovné sám za sebe jako jednotlivec + poplatek za celé DRUŽSTVO Kč 400,-

Startovné plaťte složenkou „C“ na adresu: Helena Urbanová, Slezská 732, 500 03 Hradec Králové nebo převodem na účet číslo: 35-6519510207/0100 variabilní symbol: vaše tel. číslo (9 cifer)

Pořadatel Vám připraví:

– jednotné jmenovky, stravování, daňové potvrzení o zaplacení pro vaši účtárnu.

Nezapomeňte, podrobné popisky výrobků si soutěžící zajišťuje sám, jsou povinné!!!

Obecné podmínky soutěže

  • soutěže se může zúčastnit kterýkoli občan ČR
  • soutěže se mohou zúčastnit i zahraniční kolegové
  • pokud soutěžícímu nebude v době konání 15 let, je třeba mít s sebou písemný souhlas rodičů
  • fotografie pořízené pořadateli, zachycující průběh soutěže a hotové výrobky, mohou být využity bez souhlasu účastníků v tisku, příp. na propagaci dalších ročníků
  • ofic. fotografie z akce mohou být využity dalšími osobami pouze po souhlasu pořadatele nebo spolupořadatele
  • pouze pořadatel a odborný garant soutěže má právo připravit z této akce prodejní CD, DVD, knihu nebo jiný tiskový materiál určený k prodeji

Přihláška do soutěže – vyplňte na www.akc.cz – aktivní od 15. 02. 2012
Uzávěrka přihlášek je 4. dubna 2012
STARTOVNÉ MUSÍ BÝT UHRAZENO nejpozději 1. dubna 2012
Po obdržení Vaší přihlášky a startovného Vám zašleme podrobné propozice k organizaci soutěže.
info. k přihláškám: Helena Urbanová, tel. 605286483, 499992032, email:gastrohradec@seznam.cz

Organizátoři - kontakty

Hlavním partnerem akce je VITANA a.s.


Bližší informace:

Organizace a přihlášky do soutěže, zpracování dat:
Helena a Otto Urbanovi, tel.č. 605286483, 499992032
e-mail: gastrohradec@seznam.cz

Odborný garant soutěže vyřezávání zeleniny a ovoce v časovém limitu
Luděk Procházka, tel.č. 777241424 večer
e-mail: info@carving-studio.eu

Veletrh firem a pasivní prezentace škol:
Helena Urbanová, tel.č.: 605282430
e-mail: gastrohradecfirmy@seznam.cz

Doprovodný program – pódiová vystoupení škol:
Vladimíra Baranová, tel.č. 605 390 777
e-mail: gastrohradecskoly@seznam.cz

Hromadné objednávky vstupenek:
Milena Opitzová, tel.č. +420 775 971 951
e-mail: milena.opitzova@centrum.cz

HODNOCENÍ SOUTĚŽE

Základní rady a doporučení při hodnocení kuchařských soutěžních výrobků:

  • moderní, jednoduchá úprava, respektující základní surovinu s doplňky
  • využití prostoru při prezentaci – vhodně zvolený talíř, mísa, okraje ponechat volné
  • velikost soutěžních výrobků je zpravidla o 1/3menší než normální prodejní pokrm
  • mísy a talíře nepřeplňovat, dát prostor výrobkům
  • v plněných masech maso 2/3, 1/3 náplň
  • u výrobků zalitých v aspiku musí být aspik přiměřeně měkký
  • při skládání zeleninové přílohy raději skládat do nahodilé formy než do pravidelných tvarů
  • aspikem pokrývat pouze jednotlivé komponenty, neslepovat ani nepřelívat větší množství …třeba zeleniny
  • nepoužívat k dekoraci pokrmu nejedlé suroviny, např. kosti, krunýře korýšů, ....
  • vyvarovat se příliš mnoha tmavých výrobků na míse
  • shodné výrobky musí být precizně upraveny bez minimálního rozdílu ve velikosti, barvě, konzistenci (např. u 8porcové mísy)
  • výrobky potáhnout aspikem „glazírovat“ ze všech stran

Základní rady a doporučení při hodnocení cukrářských soutěžních výrobků:

  • volba soutěžní kategorie a respektování tématu zadání
  • nápaditost, soulad barev a harmonie moučníků
  • originalita ozdob a doplňků, používání moderních prvků
  • předvedená zručnost a profesionalita soutěžícího
  • dodržování zadaných počtů kusů dezertů na mísách a jejich stejnorodost
  • úprava na mísách a talířích, nepřeplňovat, dát prostor výrobkům
  • soutěžní exponát musí být vždy dominantní a nesmí zanikat v dekoraci
  • vhodnost použitých surovin a soulad jejich chutí( teoreticky podle daných norem )
  • vyvarovat se nejedlých surovin, nepovolených výztuží,nepoužívat ostré barvy
  • výrobky musí být ošetřeny tak, aby si po celou dobu výstavy zachovaly čerstvost a svěžest

SOŠ a SOU Polička - HODNOCENÍ SOUTĚŽE

Dne 19. dubna 2012 proběhla v Kongresovém centru Aldis Hradec Králové soutěž GASTRO HRADEC, VII. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů a XVII. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí.

I naše škola se svými zástupci zkusila štěstí a vyplatilo se to. Získali jsme hned dvě zlaté medaile. Obor Cukrář - Jitka Koukalová získala I. místo, mistr ČR cukrář, cena Rudolfa Přibyla.
Obor Kuchař-číšník - Carving: Kategorie Z1 - Předem připravená kompozice na volné téma - Pohorský Dan - stříbrné pásmo, Švestka Pavel - bronzové pásmo.
Kategorie Z2 - Meloun 3krát jinak - Švestka Pavel - bronzové pásmo, Pohorský Dan - stříbrné pásmo, Lipavský Tomáš - stříbrné pásmo.
Kategorie Z3 - Melounová řezba - Švestka Pavel I. místo, zlaté pásmo, Pohorský Dan - bronzové pásmo, Lipavský Tomáš - stříbrné pásmo.
Kategorie K/K1 - Slavnostní mísa pro 8 osob sestávající ze 3 základních výrobků s odpovídajícími doplňky + dva druhy omáček – KosteleckýStanislav-diplomzaúčast.

Marie Škaroupková
SOŠ aSOU Polička

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. DRANA CATERING Mirel Vratimov Mirel Vratimov PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk