XXII. ročník národní soutěže kuchařského a cukrářského umění s mezinárodní účastí
XII. ročník mistrovství republiky kuchařů a cukrářů
30. 3. 2017 v Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové
soutěž otevřená pro návštěvníky od 9.30 – do 18.00 hod.,
Velký sál se soutěžními exponáty otevřen od 10.30 hod. do 18.00 hod.
pořádá AKC ČR pobočka východní Čechy
za podpory statutárního města Hradce Králové, Královéhradeckého a Pardubického kraje
Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie
30.03.2017, Kongresovém centru ALDIS v Hradci Králové
Ročník: | 22.ročník | Pobočka: | pobočka východní Čechy |
---|
Propozice soutěže,
která je již 22 let mezinárodním svátkem kuchařů, cukrářů a všech milovníků moderní i tradiční gastronomie. 12. rokem je udělován titul Mistr ČR kuchař a cukrář. Velice nás těší zájem veřejnosti, i Vy jste srdečně zváni. Prožijete s námi zajímavý den s bohatým programem. Každoročně shlédnete výstavní exponáty od více jak 220 soutěžících v mnoha kategoriích. Jistě Vás zaujme expozice dle historických receptur od naši Staré gardy. Na veletrhu firem si nakoupíte. Vaše chuť rozhodne o vítězné paprikové omáčce v soutěži Chuť Česka „Bartscher Cup“. Atraktivní je výroba Carvingu v časovém limitu přímo před Vašimi zraky. V letošním roce jsou opět zařazeny soutěže pro širokou veřejnost, které jsou zadané podle velikonočních tradic…… a máme i novou soutěž pro pernikáře. V programu nechybí vystoupení našich předních, mediálně známých, odborníků. Určitě je na co se těšit, přijďte si zasoutěžit nebo podpořit své známé nebo se jen podívat a potěšit z krásných soutěžních výrobků od soutěžících ze všech koutů České republiky i okolních států. Těšíme se na Vás.
Soutěžní kategorie pro letošní XXII. ročník – obsah propozic: |
||||
Tradiční soutěže s mezinárodní účastí |
strana |
|
Otevřené soutěže pro každého, |
strana |
|
|
|
|
|
Kuchař |
3 |
Chuť Česka „Bartscher Cup |
9 |
|
Kuchař junior |
3 |
|||
Kuchař kadet – GastroJobs Cup |
3 |
Nejlepší cukrárna roku 2017 |
6 |
|
Cukrář |
4 |
Velikonoční beránek roku 2017 |
10 |
|
Cukrář junior |
4 |
Velikonoční nádivka roku 2017 |
10 |
|
Cukrář kadet – GastroJobs Cup |
4 |
|
|
|
Cukrář umělec aneb ukaž, co umíš |
5 |
Další informace: |
|
|
Dekorativní perníky – nová kategorie |
6 |
Důležité informace pro soutěžící, startovné |
2 |
|
Artistika – umělecké kuchařství a cukrářství |
7 |
Hodnocení soutěžních výrobků |
10 |
|
Carving – kompozice na volné téma |
8 |
Program, vstupenky, hromadné zájezdy, |
11 |
|
Carving – Limit – Hudba a květy |
8 |
Stravenky, co navštívit ještě v Hradci Králové |
12 |
|
Start Carving – pro začátečníky |
8 |
Kontakty |
13 |
|
|
|
|
|
ü Datum konání: 30. března 2017
ü Místo konání: Hradec Králové, Kongresové centrum Aldis a.s.
ü Pořádá: AKC ČR pobočka východní Čechy
ü Kongresové centrum Aldis je otevřeno pro soutěžící od 5.00 – 19.30 hod.
ü Parkování – celodenní parkování na parkovišti Aldisu je za 100,- Kč/1 den
- Přihlášky: vyplňte na www.akc.cz v termínu od 1. 2. 2017 do 15. 3. 2017
- Startovné: na základě zaslané přihlášky Vám bude vystavena faktura,
kterou pošleme e-mailem, až pak podle faktury, prosíme, platbu uhraďte.
- POZOR ZMĚNA - neposílejte platbu za startovné před obdržením faktury, děkujeme.
- Soutěžící ze zahraničí mají možnost platit na místě v den soutěže u prezence – uveďte v přihlášce
- Potvrzení o platbě Vám bude posláno e-mailem na adresu z přihlášky
- Výše startovného je uvedena u každé soutěžní kategorie, pokud 1 soutěžící soutěží ve více kategoriích, za každou další připlácí 300,- Kč
věkové kategorie: SENIOR = nad 21 let, JUNIOR = do 21 let, KADET = do 18 let
- V ceně startovného 700,- nebo 600,- je zahrnuto: 2 vstupenky, 2 x snídaně, 1 x oběd, diplom + pro oceněné medaile, poháry, věcné ceny
- V ceně startovného 100,- je zahrnuto: 1 vstupenka, diplom, pro oceněné medaile, poháry, ceny
- MOŽNOST DOKOUPENÍ STRAVENEK pro soutěžící a doprovod – více na str. 11 + nabídka jídel
- Odhlášky: Nemůžete-li se z jakéhokoliv důvodu zúčastnit, odhlaste se, aby Váš stůl nezůstal prázdný.
Při odhlášení i 29. 3. do 16.00 hod vracíme startovné. (sms 605286483 - Vaše soutěžní číslo a jméno.)
v Vaše soutěžní číslo - po obdržení Vaší přihlášky a startovného Vám e-mailem zašleme týden před soutěží podrobné informace k organizaci soutěže a Vaše soutěžní číslo, pokud tyto informace neobdržíte, prosíme, kontaktujte nás na gastrohradec@seznam.cz , dohledáme, napravíme, děkujeme.
v Vaše jmenovka k soutěžním výrobkům – bude připravena jednotná od pořadatele,
pozorně vyplňte přihlášku, údaje jsou použity pro tisk jmenovky i diplomu a pozdější informace pro média.
v Jmenovku si zkontrolujte – pokud dojde k chybě, nahlaste nám do 14.00 na tel. č. 605286483 – jmenovku přepíšeme a opravíme v tabulkách, děkujeme J
v Popisky k soutěžním výrobkům si zajišťujete sami, nesmí obsahovat jméno ani školu, hotel …
Ve výzdobě výrobků nesmí být před hodnocením soutěžní komisí použita jména soutěžících, loga škol nebo firem, ta se doplňují až v 10.15 hod., až po zhodnocení soutěžní komisí
v Velikost soutěžního prostoru je uvedena u každé soutěžní kategorie
pokud je Vás víc z jedné školy či organizace, připravujeme 1 společný stůl,
pokud máte jiné požadavky, než nabízíme, uveďte do přihlášky, sestavujeme ze stolů 80x80 cm,
pořadatel může pozměnit rozměry stolů podle organizačních možností Aldisu.
ü Vyhlášení výsledků – soutěžící přebírají ocenění v profesním oblečení !!!
ü Sklízení soutěžních exponátů proběhne až po ukončení celého vyhlášení !!! po 18.00 hod.
v Soutěž otevřená pro veřejnost od 9.30 do 18.00 hod, soutěžní exponáty od 10.30 – do 18.00
v Prodej vstupenek pro návštěvníky je od 9.30 hod. do 16.30 hod. – vstupné 100,- Kč
Zlevněné vstupné pro hromadné zájezdy, studující, doprovod a důchodce: Kč 70,-
Časově zvýhodněné vstupné: Kč 200,- (= vstup do Velkého sálu již v 9.30 s možností fotografování) (nutno objednat předem)
hromadné objednávky vstupenek: gastrohradec@seznam.cz nebo sms: 605286483 do 27. 3. 2017, po předmětu uveďte: vstupenky
v MOŽNOST DOKOUPENÍ STRAVENEK pro návštěvníky a hromadné zájezdy – více na str. 11 + nabídka, do předmětu uveďte: stravenky
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol |
startovné |
Soutěžní prostor |
SENIOR nad 21 let |
K/… |
Kuchař senior - Soutěžící si vybírá 2 zadání |
|
|
JUNIOR do 21 let |
K/J… |
Kuchař junior - Soutěžící si vybírá 1 zadání |
600,- |
Kulatý 120 cm |
KADET |
K/K… |
Kuchař kadet - GastroJobs Cup - |
600,- |
|
Seznam soutěžních zadání pro jednotlivé kategorie + označení |
|||
|
|
Označení SENIOR |
Označení JUNIOR |
KUCHAŘ SENIOR (vybírá 2) a KUCHAŘ JUNIOR (vybírá 1) |
Kuchař senior a junior |
K/1 |
K/J1 |
Slavnostní rautová mísa pro 8 osob, |
|
K/2 |
K/J2 |
4x jednotlivý inovativní hlavní pokrm, |
||
K/3 |
K/J3 |
Čtyři různé předkrmy na talíři 2 na teplo a 2 na studeno připravené, podávané samostatně po 1 porci, vystavené na studeno |
||
K/4 |
K/J4 |
Menu pro jednu osobu o 4 chodech,
|
||
K/5 |
K/J5 |
Čtyři druhy finger food po 5 kusech, 1ks 10 – 20g ,
|
||
|
Označení KADET |
KUCHAŘ KADET (vybírá 1) |
||
Kadet si vybírá z tohoto: |
K/K1 |
Slavnostní mísa pro 6 osob sestávající z min. 2 základních výrobků s odpovídajícími doplňky |
||
K/K2 |
3 chodové menu - studený předkrm, hlavní pokrm, dezert nebo polévka |
Orientační časový plán soutěžících KUCHAŘŮ – stejné pro všechny věkové kategorie:
Ø 5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte v odpovědi
Ø 7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí
Ø 7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí
Ø 10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků
Ø 10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost
Ø 11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí
Ø 16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí
Ø 18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů
(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku) přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017
(kuchař senior do přihlášky vyplňuje obě vybraná zadání, př. K/1,3 nebo K/1,1)
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol |
startovné |
Soutěžní prostor |
SENIOR nad 21 let |
C/… |
Cukrář senior - Soutěžící si vybírá 2 zadání |
|
|
JUNIOR do 21 let |
C/J… |
Cukrář junior - Soutěžící si vybírá 1 zadání |
600,- |
Kulatý 120 cm |
KADET |
C/K… |
Cukrář kadet - GastroJobs Cup - |
600,- |
|
Seznam soutěžních zadání pro jednotlivé kategorie + označení |
|||
|
|
Označení SENIOR |
Označení JUNIOR |
CUKRÁŘ SENIOR (vybírá 2 zadání) a CUKRÁŘ JUNIOR (vybírá 1 zadání) |
Cukrář senior a junior |
C/1 |
C/J1 |
Mísa Petit Fours - 4 druhy po 5 kusech (celkem 20ks + 4ks k rozkrojení) |
|
C/2 |
C/J2 |
Tři různé teplé české dezerty, |
||
C/3 |
C/J3 |
Tři různé studené dezerty s použitím ovoce, |
||
C/4 |
C/J4 |
Slavnostní dort (o minimální váze 2kg), maximální výška výrobku 60 cm,
|
||
C/5 |
C/J5 |
Slavnostní 2 dorty na rozdílné téma (o velikosti 12porcí),
|
||
|
Označení KADET |
CUKRÁŘ KADET (vybírá 1 zadání) |
||
Kadet si vybírá z tohoto: |
C/K1 |
1 dort o velikosti 12 porcí s vykrojenou porcí k degustaci, dort musí být zcela ručně zdoben a všechny části musí být jedlé |
||
C/K2 |
1 slavnostní dort vcelku s modelovanou dekorací, hmotnost dortu do 2 kg a hmotnost dekorace do 1 kg (př. dekorace z karamelu, čokolády, griliáše, marcipánu či modelovacích hmot) |
Orientační časový plán soutěžících CUKRÁŘŮ – stejné pro všechny věkové kategorie:
Ø 5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte v odpovědi
Ø 7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí
Ø 7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí
Ø 10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků
Ø 10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost
Ø 11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí
Ø 16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí
Ø 18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů
(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku) přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017
(cukrář senior do přihlášky vyplňuje obě vybraná zadání, př. C/1,3 nebo C/4,4)
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol stejný pro seniory i juniory |
startovné |
Soutěžní prostor |
SENIOR nad 21 let |
|
Soutěžící má za úkol připravit exponát (maketu) Na dohotovení nejedlé (makety) je možné použít pouze jedlé materiály mimo níže vypsané vyjímky. Použít lze – z nejedlých materiálů při dohotovení floristické pásky, umělé pestíky, drátky na prostorové ozdoby. Drátky nemohou tvořit samostatnou ozdobu, vždy je lze použít jen jako součást dekorace dále na podporu či zajištění stability figurek lze využít vnitřní výstuže a opory. Při dohotovení je možné použít pro atraktivnost vzhledu zlatou, měděnou, bronzovou, rubínovou, stříbrnou Zakázáno použít - nejedlé ozdoby a materiály např.: porcelánové, plastové, skleněné figurky a jiné z těchto materiálů ozdoby nebo látkové dekorace, také živé květy a jiné. Soutěžní exponáty budou označeny soutěžním číslem ( přidělí organizátor) a názvem exponátu ( opatří soutěžící při instalaci exponátu) - více v časových údajích pro soutěžící. Hodnotí se – originalita a kreativita, obtížnost použitých technik, celkový vzhled a dodržení zadání. |
|
|
JUNIOR do 21 let |
|
600,- |
Orientační časový plán stejný jako u soutěžících CUKRÁŘŮ. (podrobný časový plán obdržíte v odpovědi)
přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol – výběr ze dvou možností |
startovné |
Soutěžní prostor |
pro všechny věkové skupiny bez rozdílu |
DP/1 |
1. DEKORATIVNÍ PERNÍKY |
600,- |
Stůl čtverec 80x80 cm |
|
|
|||
|
|
|||
|
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol |
startovné |
Soutěžní prostor |
|
cukrárna |
Kategorie pro jednotlivce, kolektiv cukrárny nebo kavárny, který se přihlásí a přiveze mísu malých dezertů do 60 g |
600,- |
Kulatý 120 cm |
Orientační časový plán soutěžících DEKORATIVNÍ PERNÍKY a CUKRÁRNA ROKU:
Ø 5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte v odpovědi
Ø 7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí
Ø 7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí
Ø 10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků
Ø 10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost
Ø 11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí
Ø 16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí
Ø 18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů
(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku) přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol stejný pro seniory a juniory ARTISTIKA |
startovné |
Soutěžní prostor |
SENIOR nad 21 let |
|
Umělecký exponát,
Velikost: bez omezení s ohledem na soutěžní prostor a vstupní dveře. (Max. 100 x 180cm)
Použít lze – základnu, případně kostru skulptury z nejedlých materiálů. Při dohotovení a konečné finalizaci výrobku nesmí být vidět žádná nejedlá část. „kostra“ tvoří pouze statický základ, který je uvnitř výrobku.
Soutěžní exponáty budou označeny soutěžním číslem ( přidělí organizátor) a názvem exponátu ( opatří soutěžící při instalaci exponátu) - více v časových údajích pro soutěžící. Hodnotí se – originalita, kreativita, obtížnost použitých technik, preciznost a celkový vzhled. |
|
Kulatý 120 cm |
JUNIOR do 21 let |
|
|
Orientační časový plán soutěžících v kategorii ARTISTIKA – stejné pro všechny věkové kategorie:
Ø 5.00 – 7.30 prezence a příprava soutěžních exponátů – Velký sál 1. poschodí
u prezence se hlásíte svým soutěžním číslem, obdržíte v odpovědi
Ø 7.00 – 9.30 snídaně – 1 soutěžící + 1 doprovod – Jednací sál přízemí
Ø 7.30 – 10.00 hodnocení soutěžních výrobků odbornou komisí
Ø 10.15 – 10.30 možnost doplnění log škol, firem u soutěžních výrobků
Ø 10.30 – 18.00 otevření Velkého sálu pro veřejnost
Ø 11.00 – 14.30 oběd – 1 soutěžící (možnost doobjednat stravenky) – Jednací sál přízemí
Ø 16.30 – slavnostní vyhlášení výsledků soutěže – Malý sál 1. poschodí
Ø 18.00 – ukončení soutěže, sklízení soutěžních exponátů
(podrobný časový plán obdržíte v odpovědi na přihlášku) přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol – více v samostatné příloze |
startovné |
Soutěžní prostor |
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pro všechny věkové skupiny bez rozdílu |
|
|
|
|
||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
Carving Limit - téma: Hudba a květy |
|
80x80 cm |
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
|
|
Orientační časový plán soutěžících kategorie Z, Z/L, Z/Z: (podrobný časový plán obdržíte v odpovědi)
ü kat. Z - umístění soutěžních exponátů: Velký sál – 1. poschodí
prezence Z, umístění výrobků na soutěžní stůl - 5.00 – 7.30 – Velký sál
ü kat. Z/Z umístění soutěžních exponátů: Levé přísálí velkého sálu – 1. poschodí
prezence Z/Z - 7.00 – 8.30 – vchod od parkoviště, umístění výrobku na stůl - do 9.00
ü kat Z/L – umístění soutěže – Levá část haly – 1. poschodí
prezence a příprava u soutěžního stolku - kat. Z/L – 10.00 – 10.30
kat. Z/L – 10.30 – 13.30 – výroba soutěžních exponátů před zraky diváků
ü výstava výrobků pro veřejnost – do 18.00
ü kat Z/Z vyhlášení výsledků – 15.00 – Malý sál – 1. poschodí
ü kat. Z a Z/L vyhlášení výsledků – 16.30 Malý sál – 1. poschodí
ü sklízení soutěžních exponátů a výzdoby stolu – po 18.00
přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol |
startovné |
Soutěžní prostor |
pro všechny věkové skupiny bez rozdílu pro jednotlivce i kolektivy Přihlášku může podat odborná škola, hotel, ….. kdokoli z veřejnostisoutěžící obdrží
přihlášku vyplňte na: www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017 |
omáčka |
Do soutěže se může přihlásit každý, Ø Soutěžící dodá 5 l hotové omáčkyØ Soutěžící si sám zregeneruje omáčku
|
0,- bez poplatku
|
Zapůjčený elektrický kotlík a stůl 80x80 cm
Časový harmonogram
|
Bartscher se stal partnerem této soutěže a dodal 20 ks stejných kotlíků, tím je zaručena anonymita a regulérnost hodnocení soutěže.
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol |
startovné |
Soutěžní prostor |
pro jednotlivce i kolektivy bez rozdílu věku |
beránek |
Soutěž pro každého, kdo se přihlásí a přinese |
100,- |
|
Věková kategorie |
Označení kategorie |
Soutěžní úkol |
startovné |
Soutěžní prostor |
pro jednotlivce i kolektivy bez rozdílu věku |
nádivka |
Soutěž pro každého, kdo se přihlásí a přinese |
100,- |
Výzdobu stolu si zajišťuje soutěžící, není hodnocena |
Orientační časový plán soutěžících kategorie – Velikonoční beránek, Velikonoční nádivka :
ü umístění soutěžních exponátů: Levé přísálí velkého sálu – 1. poschodí
ü prezence - 7.00 – 8.30 – vchod od parkoviště, umístění výrobku na stůl - do 9.00
ü hodnocení výrobků 9.30 – 10.30
ü výstava výrobků pro veřejnost – 10.30 – 18.00
ü vyhlášení výsledků – 15.00 – Malý sál – 1. poschodí
ü sklízení soutěžních exponátů a výzdoby stolu – po 18.00
přihlášku vyplňte na www.akc.cz od 1. 2. do 15. 3. 2017 nebo sms: 605286483 (pouze tyto kategorie)
Hodnotící komise pro každou kategorii je složená z předních gastronomických odborníků AKC ČR.
Soutěžní výrobky se hodnotí anonymně pouze podle soutěžních čísel. Soutěžní výrobek může tedy od každého komisaře získat maximálně 100 bodů.
Absolutního vítěze v soutěži seniorů kuchařů v kategoriích „K“ i cukrářů v kategoriích „C“ určí odborná komise.
Vítěz obdrží „Cenu Rudolfa Přibyla“ jako nejvyšší ocenění soutěže
a titul MISTR REPUBLIKY KUCHAŘ a MISTR REPUBLIKY CUKRÁŘ.
Připravující škola vítězného juniora obdrží prestižní cenu Gastro Hradce „Cenu Milana Burdy“.
V letošním roce bude opět udělena cena Primátora města.
Všichni soutěžící dle umístění obdrží diplom, medaile, poháry, nejúspěšnější i věcné ceny od partnerů soutěže.
Absolutní vítěz ze všech kategorií obdrží obří putovní pohár soutěže.
Každý z komisařů hodnotí soutěžní výrobek ze 4 pohledů.
|
hledisko |
upřesnění |
bodový rozsah |
a. |
Prezentace |
využití inventáře, prostoru a doplňků |
0 až 25 bodů |
b. |
Sestavení |
skladba barev, surovin, vzájemná harmonie |
0 až 25 bodů |
c. |
Odborná příprava |
preciznost, velikost porcí, náročnost technologie výroby |
0 až 25 bodů |
d. |
Aranžmá, podávání |
nápaditost, atraktivnost, nové trendy |
0 až 25 bodů |
Celkem: |
|
|
0 až 100 bodů |
|
HARMONOGRAM PRO NÁVŠTĚVNÍKY |
|||
|
podlaží |
kde |
čas |
popis |
Kongresové centrum Aldis – Hradec Králové |
1. poschodí |
Foyer |
od 9.30 do 16.00 od 9.30 do 18.00 |
Modelování z modelovací hmoty – různé motivy s instruktáží pro zájemce Veletrh firem (možnost nákupu zajímavých výrobků) |
Velký společenský sál |
od 10.30 do 18.00 |
výstava soutěžních výrobků otevřena pro veřejnost |
||
od 14.00 do 15.00 |
pro zájemce diskuze s odbornou porotou u vystavených exponátů |
|||
Levá chodba |
od 10.30 do 13.30 |
Carving – vyřezávání zeleniny a ovoce Výroba exponátů přímo před zraky publika na téma: „HUDBA a květy“ (Časový limit je 180 minut) |
||
Pravé přísálí |
od 10.00 do 18.00 |
Český rozhlas |
||
Malý sál |
od 10.00 do 11.00 |
Seminář – bude doplněno |
||
od 12.00 do 14.30 |
Čhuť Česka „Bartscher Cup ochutnávky a hodnocení omáčky - veřejnost chutná a hlasuje: Každý návštěvník: Ø dostane k dispozici vodu k zapíjení a 5 hlasovacích žetonů Ø bude se volně pohybovat po sále a ochutnávat (i vícekrát) Ø pak se rozhodne o svém hlasování a přidělí žetony |
|||
15.00 – 16.00 |
Vyhlášení výsledků těchto soutěží: Ø Velikonoční beránek 2017 Ø Velikonoční nádivka 2017 Ø Start Carving |
|||
16. 30 |
KOMPLETNÍ VYHLÁŠENÍ VÝSLEDKŮ 22. ročníku předání cen, pohárů, medailí, diplomů, |
|||
Labský sál |
od 8.00 do 16.30 |
Kavárna s odpočinkovým prostorem |
||
přízemí |
Foyer |
od 9.30 – do 18.00 |
Gastronomické muzeum |
|
Eliščin sál |
od 10.00 do 16.30 |
Číšnické dovednosti – pojďme se něco přiučit |
||
RESTAURACE, JEDNACÍ SÁL |
od 9.30 do 18.00 |
Celodenní stravování |
NÁVŠTĚVA VEŘEJNOSTI A HROMADNÉ ZÁJEZDY
– vstupenky
Prodej vstupenek: od 9.30 hod
Vstupné: Kč 100,-
Zlevněné vstupné pro hromadné zájezdy, studující, doprovod a důchodce: Kč 70,-
Pro SKUPINY žáků ZŠ od 13:00 výhodné vstupné ve výši 20,- Kč za jednoho žáka.
(doporučujeme objednat předem - viz kontakt)
Časově zvýhodněné vstupné: Kč 200,-
(= vstup do Velkého sálu již v 9.30 s možností fotografování) (nutno objednat předem - viz kontakt)
Hromadné objednávky vstupenek – nejpozději do 27.3.2017, pak už běžný prodej:
objednané vstupenky budete mít připraveny u vchodu do Aldisu od Labe (u fontány)
objednávejte sms: +420 605286483 – organizace, počet vstupenek, kontaktní osoba
nebo e-mailem: gastrohradec@seznam.cz do předmětu uveďte: „vstupenky“
Nabídka stravování.
MOŽNOST DOKOUPENÍ STRAVENEK
pro soutěžící, doprovod – pokud počet není dostačující ze soutěžního poplatku,
pro návštěvníky a hromadné zájezdy:
Stravenky si můžete objednat e-mailem předem nejpozději do 27. 3. 2017
(cena snídaně: 60,- Kč, cena oběda: 80,- Kč, cena večeře 80,-).
objednejte na: gastrohradec@seznam.cz – do předmětu uveďte: „stravenky “,
budete mít připraveny spolu se vstupenkami nebo soutěžící u prezence
Nabídka jídel na stravenky:
Snídaně 60,- …… přízemí Jednací sál od 7.00 – do 9.30 hod.
1) Telecí párečky 4ks, pečivo, Dánský mix(sladké 2ks),ovoce, čaj, káva, capuccino
2) Jogurt, pečivo, Dánský mix(sladké 3ks), ovoce, čaj, káva, capuccino
Oběd 80,- …… přízemí Jednací sál od 11.00 – do 14.30 hod.
Frankfurtská s uzeninou
Kuřecí váleček plněný mozzarelou, sušenými rajčaty a bylinkovým pestem s dušenou basmati rýží
Večeře 80,- …… přízemí Restaurace od 17.00 – do 19.30 hod.
Vepřová krkovice 150 g pečená v pikantní marinádě, zelené fazolky s provensálským kořením, opékané brambory
KAM DÁLE V HRADCI KRÁLOVÉ, naše doporučení:
Ø Aquacentrum a krytý plavecký bazén (2 minuty chůze od Aldisu) www.snhk.cz/lazne
Eliščino nábřeží 842, Hradec Králové
Ø Muzeum východních Čech (5 minut chůze od Aldisu) www.muzeumhk.cz
Eliščino nábřeží 465, Hradec Králové
Ø Galerie moderního umění www.galeriehk.cz
Velké náměstí 139, Hradec Králové
Ø vyhlídková Bílá věž (235m n.m. 71,5 m výška) http://www.bilavez.cz/
– unikátní expozice otevřená po rozsáhlé rekonstrukci v roce 2015
Velké náměstí, Hradec Králové, tel. 495 514 722
v okolí Bílé věže doporučujeme procházku historickým centrem
Ø Hvězdárna a planetárium Hradec Králové www.astrohk.cz
– novinka – nejmodernější planetárium s největší promítací plochou
a aktuálními záběry ze stanic ve vesmíru a světových observatoří
Zámeček 456/30, Nový Hradec Králové
Ø Obří akvárium, Podvodní skleněný tunel, deštný prales, ,,, www.obriakvarium.cz
- ve čtvrtek od 13.30 krmení ryb potápěčem ….
Envi dům, Baarova ul. 1663/10, Hradec Králové
Ø Muzeum panenek – www.panankarium.cz , Staré město, Úzká 210, Hradec Králové
Ø Jiráskovy sady, soutok řeky Labe a Orlice
- přímo v Jiráskových sadech naleznete Lidový kostelík sv. Mikuláše (zajímavá dřevěná stavba)
Obecné podmínky soutěže
ü soutěže se může zúčastnit kterýkoli občan ČR, soutěže se mohou zúčastnit i zahraniční kolegové
ü pokud soutěžícímu nebude v době konání 15 let, je třeba mít s sebou písemný souhlas rodičů
ü fotografie pořízené pořadateli, zachycující průběh soutěže a hotové výrobky, mohou být využity bez souhlasu účastníků v tisku, příp. na propagaci dalších ročníků
ü oficiální fotografie z akce mohou být využity dalšími osobami pouze po souhlasu pořadatele nebo spolupořadatele
ü pouze pořadatel a odborný garant soutěže má právo připravit z této akce prodejní CD, DVD, knihu nebo jiný tiskový materiál určený k prodeji
Bližší informace:
Organizace a přihlášky do soutěže, zpracování dat:
Helena a Otto Urbanovi, tel.č. +420 605286483
e-mail: gastrohradec@seznam.cz,
Vystavení faktur, kontrola plateb, potvrzení o platbách:
Sekretariát AKC ČR
Romana Vodičková, tel.č. +420 775657217, 274812324, e-mail: tajemnice@akc.cz
Odborný garant soutěže Carving - vyřezávání zeleniny a ovoce v časovém limitu
Luděk Procházka, tel.č. +420 777241424 večer
e-mail: info@carving-studio.eu
Odborný garant nové soutěže „Cukrář umělec aneb ukaž, co umíš“ a „Dekorativní perníky“
Eliška Dernerová, tel.č. +420 602585214
e-mail: akcbrno2015@atlas.cz
Veletrh firem:
Radek Runštuk, tel.č. +420 603519538
e-mail: firmy.gastrohradec@gmail.com
Styk s médii – televize, rozhlas, časopisy, deníky:
František Croitor, tel. č.: +420 604479520, e-mail: f.croitor@centrum.cz
Jaroslav Runštuk, tel.č.: +420 603842229, e-mail: setpus@seznam.cz
Hromadné objednávky vstupenek: e-mail: gastrohradec@seznam.cz - do předmětu uveďte „vstupenky“
Objednávky stravenek: e-mail: gastrohradec@seznam.cz - do předmětu uveďte „stravenky“
Spolupořádající školy – organizačně zajišťují jednotlivé soutěže
Již nyní si můžete zapsat do svých diářů datum soutěže Gastro…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb