Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Český kapr 2016

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

Fotogalerie ze soutěže

Soubory ke stažení

10.11.2016 - 11.11.2016, Gastrofest České Budějovice, pavilon Z

Ročník: 11. ročníkPobočka: pobočka Šumava

V sobotu 12.11. se návštěvníci můžou těšit na představení projektu na podporu sladkovodní akvakultury  s názvem RYBA NA TALÍŘ

http://www.rybanatalir.cz/o-projektu/

 

Záštitu nad soutěží převzali:    

Marian Jurečka - ministr zemědělství

Monika Palatková -  generální ředitelka  agentury  CzechTourism

Jiří Svoboda – primátor města  České Budějovice   

Miroslav Kubec  -  prezident AKC ČR a prezident Světové  asociace   kuchařských spolků WACS pro Centrální Evropu

 

Hlavní partneři soutěže: Ministerstvo zemědělství, CzechTourism, Gastronomická agentura GASTKOM České Budějovice, InterGast a.s., Jihočeský kraj, Rybářské sdružení ČR, Rybářství Třeboň a.s.

 

Partneři:  ARDO Mochov s.r.o., Krajské školní hospodářství České Budějovice Kulinářské umění, Vitana a. s., Makro, Fanyinfo,  Coop, Fomi, Jiva – Jirák, Bonduelle, Fiala - Praha, ZKD Sušice, Svět Gastronomie hotelnictví, obchodu, Robot coupe, Lactalis, SVG kulinářské speciality, Centrum gastronomie Sušice, Hasap Gastro. Pekařství Karel Rendl Sušice, Penzion Pegast České Budějovice, Pavlína Berzsiová – šéfcukrářka, Hotely Srní a Šumava, Farmářské obchody Tomáš Popp, Radison SAS Alcron hotel, Auerole, Restaurant Brasserie Konírna, Škola kávy, Vinohradský parlament, Belgická Restaurace Bruxx, Frieder Dick, Spack Sušice, Porcelán Thun, Douwwe Egberts Czech Republik s.r.o., Restaurace pod zámkem  Průhonice, Sokolovna – Průhonice, Hotel Lázně Vráž, 

 

Hlavní mediální partner:  T&M Creative s.r.o  a  GASTRO&REPORT MINUTKA 

Mediální partneři:   Fanyinfo

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 11. ročník soutěže ČESKÝ KAPR - na téma:

Český kapr v kuchyni krále Karla IV.

Český kapr je nominační soutěž pro školy na finále Gastro Junior Brno - Bidvest Cup

Pravidla soutěže a její podmínky pro účast v soutěži

Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ,SOŠ a SOU včetně nečlenů AKC ČR, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let ( narozeni do 9.11.1993) v kategorii JUNIOR.

Závaznou přihlášku pro danou kategorii je nutné zaslat do 17.10. 2016 v elektronické podobě na adresu – email: slui@email.cz


Soutěž se skládá ze dvou částí

1. Korespondenční část – soutěžící zašle vyplněnou přihlášku, zpracované kalkulace, technologické postupy a fotografii pokrmu.
Uzávěrka korespondenční části je 17.10.2016.
O postupu do finále budou soutěžící informováni telefonicky a písemně do 30.10. 2016.
Startovné 700,-Kč /včt.DPH– zaplatí vybraní finalisté na místě.

2.Praktická část – Do finále postoupí 12 juniorů a 12 seniorů z korespondenční části.

  12 juniorů – losování pořadí proběhne ve čtvrtek  10.11.2016                                                                                                                                  12 seniorů – losování pořadí proběhne v pátek 11.11.2016

 

Korespondenční část - Soutěžní zadání:
Soutěžící vypracuje materiálovou kalkulaci 4 porcí / pro talířové podávání/
s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu.
Účastníci finále musí připravit stejné hlavní jídlo shodné z 1. kola.

Zadání soutěžního výrobku

Hlavní jídlo s přílohou na 4 porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra. Nutno použít aspoň 150g filetu z kapra. Jídlo lze doplnit i jinou rybou, nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 250g.

Praktická část:

- vyhotovení 4 porcí pokrmu včetně přílohy před veřejností
- časový limit na přípravu a výrobu soutěžního výrobku včetně výdeje je 45 minut + 5 minut na úklid                                     pracoviště
- prezentace na jednotném porcelánu / klubový neboli talíř na speciality, který dodá pořadatel – kulatý talíř 31cm, bílý bez dekoru.
- suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám, dominantní surovina bude přidělena na místě
- soutěžící je povinen přivézt si veškeré pracovní pomůcky
- studio bude vybaveno konvektomatem, elektrickým sporákem, holdomatem, dřezem s tekoucí vodou, pracovní plochou a elektrickou přípojkou na 220 V.

Zásady pro hodnocení:

Písemná část

- vypracování kalkulace
- použití povinné dominantní suroviny filet z kapra
- celkový dojem
- novátorství, kreativita

Finále – praktická část

- organizace práce
- čistota pracoviště, hygiena
- osobní zručnost
- moderní technika a postupy
- celkový dojem
- nápaditost
- vůně a chuť výrobku
- skladba a barevnost výrobku
- presentace na talíři
- dodržení časového limitu
- vyváženost výrobku

Ceny

Po sečtení výsledků porotou budou vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny vítězům. Vítězem se stane soutěžící, který získá největší počet bodů po sečtení bodových hodnocení od všech porotců.

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné. Vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

 

Fotografie a kalkulace jídel jsou plně k dispozici pořadateli soutěže.

Vyhodnocení:

1. místo pohár, diplom, věcná cena
2. místo: pohár, diplom, věcná cena
3. místo: pohár, diplom, věcná cena


Případné dotazy na tel.č. 606 244 780 p. Pítra nebo e-mail: sumava@akc.cz
slui@email.cz

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. CERIA s.r.o. DRANA CATERING HAPPY FISH Mirel Vratimov Mirel Vratimov PURENA RATIONAL Robot Coupe SAVENCIA FD Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč ČVS Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Unilever