Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Slezský bigos na hradě 2017

11.  ROČNÍK  MEZINÁRODNÍ  KUCHAŘSKÉ  SOUTĚŽE
VE  VAŘENÍ  KOTLÍKOVÉHO  BIGOSU

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

FOTOGALERIE

Soubory ke stažení

27.05.2017, Slezskoostravský hrad, Hradní 1, Slezská Ostrava

Ročník: 11. ročník Pobočka: pobočka Severní Morava a Slezsko

Pod záštitou statutárního města Ostrava, městského obvodu Slezská Ostrava

Odborný garant: Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka severní Morava a Slezsko

Soutěž 3-6 členných družstev jak amatérů, tak profesionálních kuchařů o nejchutnější bigos, uvařený v kotlíku na ohni. Porota bude přihlížet k originalitě ingrediencí, aranžmá, úpravě stolu, jednotnému úboru, image týmu.

Cílem mezinárodní kuchařské soutěže Slezský bigos na hradě 2017 je seznámit širokou veřejnost s tradičním slezským pokrmem a propagovat činnost pobočky AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.


Soutěžní úkol:

Uvařit libovolný počet porcí bigosu v kotlíku nebo v kotlině na ohni.
 Povinností je dát porotě dvě degustační porce.

Soutěžící si sám zajistí kotlík, suroviny, pracovní pomůcky.
Dřevo na topení pod kotlíky zajistí pořadatel.

 

Zahájení soutěže: 9:30 hod.

Předání degustačních porcí porotě: 13:30 hod.

Slavnostní vyhlášení výsledků: 14:00 hod.

Předem může být nakrájené a naložené maso, očištěná a omytá zelenina (nenakrájená).

Hodnotí se: chuť pokrmu, práce a čistota na pracovišti, kreativita, výzdoba stánku.

Pořadatel zajistí:

-          tekoucí pitnou vodu

-          označení vymezených prostorů pro přípravu bigosu o vel. 4 x 4 metry (možnost postavení altánu)

-          stůl a lavici

-          dřevo na topení pod kotlíky

-          odbornou a laickou porotu

-          telefonické potvrzení o výběru k účasti

-          slavnostní vyhodnocení a odměnění nejlepších týmů.

 

Více informací:
Karel Drápal, místopředseda AKC ČR, Severní Morava a Slezsko.  Email: karel.drapal@centrum.cz.

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

Makro Cash & Carry ČR s.r.o.

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o. Robot Coupe SOU U Krbu

Partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Centrální školní jídelna Třebíč Koleje a Menzy Univerzita Karlova PURENA Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek Šmakoun SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba
 

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk