Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Český kapr 2017

 

 

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

09.11.2017 - 10.11.2017, Gastrofest České Budějovice

Ročník: 12. ročník Pobočka: pobočka Šumava

Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství Mariana Jurečky.

Hlavní partneři soutěže: Ministerstvo zemědělství, Gastronomická agentura GASTKOM České Budějovice, InterGast a.s., Jihočeský kraj, Rybářské sdružení ČR, Rybářství Třeboň a.s.


Partneři:  Gastrojobs.cz,  ARDO Mochov s.r.o., Krajské školní hospodářství České Budějovice Kulinářské umění, Vitana a. s., Makro, Fanyinfo,  Coop, Fomi, Jiva – Jirák, Bonduelle, Fiala - Praha, ZKD Sušice, Svět Gastronomie hotelnictví, obchodu, Robot coupe, Lactalis, SVG kulinářské speciality, Centrum gastronomie Sušice, Hasap Gastro. Pekařství Karel Rendl Sušice, Penzion Pegast České Budějovice, Pavlína Berzsiová – šéfcukrářka, Hotely Srní a Šumava, Farmářské obchody Tomáš Popp, Premium-Gastro


Hlavní mediální partner:  T&M Creative s.r.o  a  GASTRO&REPORT MINUTKA 

Mediální partneři:   Fanyinfo

Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 12. ročník soutěže ČESKÝ KAPR - na téma: Český kapr v moderní úpravě  

Český kapr je nominační soutěž pro školy na finále Gastro Junior Brno - Bidfood Cup 2019.

 

Pravidla soutěže a její podmínky pro účast v soutěži

Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ,SOŠ a SOU včetně nečlenů AKC ČR, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let ( narozeni do 9.11.1994) v kategorii JUNIOR.

Závaznou přihlášku pro danou kategorii je nutné zaslat do 25.10. 2017 v elektronické podobě na adresu – email: slui@email.cz

Soutěž se skládá ze dvou částí

1.Korespondenční část – soutěžící zašle vyplněnou přihlášku, zpracované kalkulace, technologické postupy a fotografii pokrmu.
Uzávěrka korespondenční části je 25.10.2017.
O postupu do finále budou soutěžící informováni telefonicky a písemně do 30.10. 2017.
Startovné 1000,-Kč /včt.DPH– zaplatí vybraní finalisté na místě.

2.Praktická část – Do finále postoupí 12 juniorů a 12 seniorů z korespondenční části.

12 juniorů – losování pořadí proběhne ve čtvrtek 9.11.2017 

12 seniorů – losování pořadí proběhne v pátek 10.11.2017

Korespondenční část - Soutěžní zadání:
Soutěžící vypracuje materiálovou kalkulaci na 4 porcí / pro talířové podávání/
s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu.
Účastníci finále musí připravit stejné hlavní jídlo shodné z 1.kola.

Zadání soutěžního výrobku

Hlavní jídlo s přílohou na 4 porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra, Nutno použít aspoň 150g filetu z kapra. Jídlo lze doplnit i jinou rybou,nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 250g. Dále je třeba použít aspoň jednu surovinu od firmy Bonduelle – Kukuřice, Brokolice, Černý kořen. Tuto surovinu dodá pořadatel soutěže podle kalkulace pokrmu.

Praktická část:

- vyhotovení 4 porcí pokrmu včetně přílohy před veřejností
- časový limit na přípravu a výrobu soutěžního výrobku včetně výdeje je 45 minut + 5 minut na úklid                                     pracoviště
- prezentace na jednotném porcelánu / klubový neboli talíř na speciality , který dodá pořadatel – kulatý talíř 31cm, bílý bez dekoru.
- suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám, dominantní surovina bude přidělena na místě
- soutěžící je povinen přivézt si veškeré pracovní pomůcky
- studio bude vybaveno konvektomatem, elektrickým sporákem, holdomatem, dřezem s tekoucí vodou, pracovní plochou a elektrickou přípojkou na 220 V.

Zásady pro hodnocení:

Písemná část

- vypracování kalkulace
- použití povinné dominantní suroviny filet z kapra
- celkový dojem
- novátorství, kreativita

Finále – praktická část

- organizace práce
- čistota pracoviště, hygiena
- osobní zručnost
- moderní technika a postupy
- celkový dojem
- nápaditost
- vůně a chuť výrobku
- skladba a barevnost výrobku
- presentace na talíři
- dodržení časového limitu
- vyváženost výrobku

Ceny

Po sečtení výsledků porotou budou vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny vítězům. Vítězem se stane soutěžící, který získá největší počet bodů po sečtení bodových hodnocení od všech porotců.

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné. Vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

Fotografie a kalkulace jídel jsou plně k dispozici pořadateli soutěže.

Vyhodnocení:

1. místo pohár, diplom, věcná cena
2. místo: pohár, diplom, věcná cena
3. místo: pohár, diplom, věcná cena


Případné dotazy na tel.č. 606 244 780 p. Pítra nebo e-mail: sumava@akc.cz
slui@email.cz

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

Makro Cash & Carry ČR s.r.o.

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Robot Coupe SOU U Krbu

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč Koleje a Menzy Univerzita Karlova PURENA Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek Šmakoun SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof
 

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk