Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Marlenka Cup 2018

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

24.04.2018, Školní restaurace Terasa, Partyzánská 5, Opava Kateřinky

Ročník: 3. ročníkPobočka: pobočka Brno

Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava,

pořádá 3. ročník cukrářské soutěže

MARLENKA CUP 2018

Téma: Talířový dezert s použitím medu a ovoce

Podmínky soutěže:
Každou školu reprezentují 2 žáci. Účastnit se soutěže je možné opakovaně. Soutěž bude
probíhat formou pódiového vystoupení, soutěží vždy dva vylosovaní žáci současně.

Pravidla soutěže:
• Téma: Talířový dezert s využitím medu a ovoce
• Zadání: Dezert musí obsahovat med, ovoce (čerstvé, kompotované, zmražené), libovolný
typ korpusu, krém nebo náplň (nejsou povoleny polotovary), plus další suroviny dle fantazie
• Porce: 4 jednotlivé porce (3x porota, 1x výstavka), minimální hmotnost porce 40g, maximální
hmotnost porce 150g
• Časový limit: 40 min
• Písemná příprava musí být odevzdána v den konání soutěže při registraci účastníků.
• Porota hodnotí: dodržování hygienických zásad při přípravě, práci se surovinou, vhled a chuť
dezertu, využití a zakomponování medu a ovoce, nápaditost provedení a použití dalších
surovin. Součástí hodnocení je i písemná příprava a dodržení časového limitu.
• Náležitosti písemné přípravy: popis receptury, tj. surovinové složení včetně gramáže, foto
produktu (pouze k potřebám identifikace receptury)
• Suroviny a inventář potřebný k výrobě si každý soutěžící zajistí individuálně. Je dovoleno
dovést si předem připravené korpusy a krémy.

Asociace kuchařů a cukrářů udělila této soutěži odbornou záštitu.


Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe Triload
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk