Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Cukrář roku 2018

Související články a fotogalerie Online přihláška

Související články

Fotogalerie z Cukráře roku 2016

On-line přihláška - Cukrář roku 2018

Jméno:
Příjmení:
Telefon:
E-mail:
Jméno pomocníka (commis)
Zaměstnavatel:
Receptura soutěžního výrobku do hmotnosti 5000g na téma 100. výročí vzniku Československa:
Prosím, je nutné zakliknout spam ochranu, jinak formulář nebude odeslán:

04.10.2018 - 06.10.2018, Místo konání: veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018, PVA Praha - Letňany, hala č. 7

Ročník: Pobočka: Centrála AKC ČR

Přihlaste se do nejprestižnější cukrářské soutěže a získejte titul Cukrář roku 2018.

 

Do soutěže se může přihlásit každý, kdo pracuje na pozici cukrář bez rozdílu věku.

 

 

TÉMA: 100. výročí vzniku Československa

 

Titul cukrář roku je nejvyšším oceněním, které může soutěžící získat na soutěžích pořádaných AKC ČR. Soutěž Cukrář roku se pořádá každé dva roky a vždy má v zadání téma pro zhotovení slavnostního výrobku. Téma, které je spojeno se 100. Výročím vzniku Československa je pro cukráře velkou výzvou pro jeho ztvárnění na slavnostním výrobku. Podobně jako v minulých letech téma „Karel IV.“, „Karneval“ nebo „Mozart“.

Pravidla soutěže

1. kolo soutěže

Termín zaslání přihlášek do 1. kola soutěže: 30.6.2016 

 

Soutěžní úkol

Slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000 g na téma:

 

100. výročí vzniku Československa 

 

Soutěžící zašle recepturu soutěžního výrobku podle zadaného téma písemně na adresu: AKC ČR, U Krbu 521/45, 108 00 Praha 10 nebo použije on-line přihlášku.

Do druhého kola soutěže postoupí  nejoriginálnější návrhy výrobků.

Výrobky vybere odborná komise složená z certifikovaných komisařů AKC ČR.

Hodnocení bude probíhat anonymně pod pořadovým číslem, které bude soutěžní práci přiděleno podle přijatých přihlášek.

Postupující soutěžící dostanou písemnou zprávu o účasti v druhém kole soutěže. 

Všichni soutěžící, kteří se přihlásí do soutěže, získávají zdarma členství v AKC ČR na rok 2019 a diplom za účast.

2. kolo soutěže

Termín 2. kola soutěže: 4.10. až 6.10.2018, vyhlášení výsledků: 6.10. v 17:00

Místo konání: veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018, PVA Praha - Letňany 

Ve druhém kole má soutěžící dva soutěžní úkoly a může mít pomocníka (commis) po celou dobu soutěže. Ve druhém kole se společně se soutěžícím také prezentuje zařízení, ve kterém pracuje na pozici cukrář. Pro každého soutěžícího bude vyroben banner s jeho reklamou.   

1. soutěžní úkol:

Slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000 g na téma 100. výročí vzniku Československa  

 

Soutěžící přiveze hotový výrobek stejného vzhledu z 1. kola soutěže dne 4.10. na určené místo.

Výrobek bude vystaven ve vitríně po celou dobu soutěže (3 dny).

Výrobek může být vyroben jako atrapa, nebo jeho trvanlivost musí být vhodná k výstavě po dobu tří dnů.

Komisi soutěžící předloží degustační vzorek vyrobený podle receptury z 1. kola soutěže o hmotnosti 500 g.

Degustační vzorek může být libovolného tvaru a nemusí být zdoben jako soutěžní výrobek.

 

 

2. soutěžní úkol v otevřeném cukrářském studiu:

 

1. Kavárenský dezert za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin „Klasa“

 

6 porcí dezertu o maximální hmotnosti 150 g 1 porce.

Dezert by měl být připraven tak, aby mohly být součástí nabídky kavárenského sortimentu.

Soutěžící by měli vybírat dezerty z nabídky kavárny nebo cukrárny kde pracuje a tím se prezentovat.

 

2. Restaurační moučník za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin “Klasa”

 

4 porce dezertu podaváného na talíři s doplňky a prostorovou ozdobou.

Dezert by měl být připraven tak, aby mohl být součástí 3 chodového menu.

 

 

Dezerty soutěžící vyrobí v časovém limitu 4 hodin v cukrářském studiu.

Soutěžící může mít po celou dobu soutěže pomocníka (commis), který mu bude pomáhat.

Soutěžící budou mít jednotné pracovní oblečení – rondony, od AKC ČR.

Soutěžní úkoly bude hodnotit odborná komise složená z certifikovaných komisařů AKC ČR.  

Vítěz získá putovní pohár a hlavní výhru - zájezd. První tři výherci získají poháry, medaile, diplomy, vouchery na odběr zboží od firmy FIALA - PRAHA a hodnotné věcné dary od sponzorů. Ostatní soutěžící získají diplom za účast ve finále soutěže a drobné dárky od sponzorů.  

Kontaktní osoba: Pavlína Berzsiová  pavlina.ber@seznam.cz

 

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Palace Spořilov Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Odborní partneři

Hasap Horizont

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Partneři sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. Country Life s.r.o. Hofmann Bohemia PURENA Šmakoun
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group
 

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof
 

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Thermomix ® - Vorwerk