Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Cukrář roku 2018 - Hollandia Cup

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

Fotogalerie z Cukráře roku 2016

Soubory ke stažení

04.10.2018 - 06.10.2018, Místo konání: veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018, PVA Praha - Letňany, hala č. 7

Ročník: Pobočka: Centrála AKC ČR

GENERÁLNÍ PARTNER SOUTĚŽE:   HOLLANDIA, https://www.hollandia.cz/

 

SEZNAM FINALISTŮ SOUTĚŽE Cukrář roku 2018 – Hollandia Cup: 

1.  Denisa DRAHOTSKÁ, commis Adéla Balciraková

2.  Barbora ŠIMŮNKOVÁ, commis Eliška Hebká

3.  Břetislav BRABLEC – účast zrušena

4.  Veronika MICHÁLKOVÁ, commis Veronika Tomasová

5.  František BUCHAL, commis Kateřina Švestková

6.  Nikola KAPPIOVÁ, commis Nikola Pražáková

7.  Jana ŠPLÍCHALOVÁ, commis Natálie Tůmová

8.  Vanessa KANTNEROVÁ, commis Pavla Doležalová

9.  Jiří MALINA, commis Tomáš Konopka

10. František BUCHAL ml., commis Karin

11. Iva ROHÁČOVÁ, commis Helena Fléglová


 

 

TÉMA LETOŠNÍHO ROČNÍKU: 100. výročí vzniku Československa

 

Titul cukrář roku je nejvyšším oceněním, které může soutěžící získat na soutěžích pořádaných AKC ČR. Soutěž Cukrář roku se pořádá každé dva roky a vždy má v zadání téma pro zhotovení slavnostního výrobku. Téma, které je spojeno se 100. Výročím vzniku Československa je pro cukráře velkou výzvou pro jeho ztvárnění na slavnostním výrobku. Podobně jako v minulých letech téma „Karel IV.“, „Karneval“ nebo „Mozart“. Do soutěže se může přihlásit každý, kdo pracuje na pozici cukrář bez rozdílu věku.

Pravidla soutěže

1. kolo soutěže

Termín zaslání přihlášek do 1. kola soutěže: 30.6.2018 

 

Soutěžní úkol

Slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000 g na téma:

 

100. výročí vzniku Československa 

 

Soutěžící zašle recepturu soutěžního výrobku podle zadaného téma písemně na adresu: AKC ČR, U Krbu 521/45, 108 00 Praha 10 nebo použije on-line přihlášku.

Do druhého kola soutěže postoupí  nejoriginálnější návrhy výrobků.

Výrobky vybere odborná komise složená z certifikovaných komisařů AKC ČR.

Hodnocení bude probíhat anonymně pod pořadovým číslem, které bude soutěžní práci přiděleno podle přijatých přihlášek.

Postupující soutěžící dostanou písemnou zprávu o účasti v druhém kole soutěže. 

Všichni soutěžící, kteří se přihlásí do soutěže, získávají zdarma členství v AKC ČR na rok 2019 a diplom za účast.

2. kolo soutěže

Termín 2. kola soutěže: 4.10. až 6.10.2018, vyhlášení výsledků: 6.10. v 17:00

Místo konání: veletrh FOR GASTRO & HOTEL 2018, PVA Praha - Letňany 

Ve druhém kole má soutěžící dva soutěžní úkoly a může mít pomocníka (commis) po celou dobu soutěže. Ve druhém kole se společně se soutěžícím také prezentuje zařízení, ve kterém pracuje na pozici cukrář. Pro každého soutěžícího bude vyroben banner s jeho reklamou.   

1. soutěžní úkol:

Slavnostní výrobek bez omezení tvaru do hmotnosti 5 000 g na téma 100. výročí vzniku Československa  

 

Soutěžící přiveze hotový výrobek stejného vzhledu z 1. kola soutěže dne 4.10. na určené místo.

Výrobek bude vystaven ve vitríně po celou dobu soutěže (3 dny).

Výrobek může být vyroben jako atrapa, nebo jeho trvanlivost musí být vhodná k výstavě po dobu tří dnů.

Komisi soutěžící předloží degustační vzorek vyrobený podle receptury z 1. kola soutěže o hmotnosti 500 g.

Degustační vzorek může být libovolného tvaru a nemusí být zdoben jako soutěžní výrobek.

 

 

2. soutěžní úkol v otevřeném cukrářském studiu:

 

1. Kavárenský dezert za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin „Klasa“

 

6 porcí dezertu o maximální hmotnosti 150 g 1 porce.

Dezert by měl být připraven tak, aby mohly být součástí nabídky kavárenského sortimentu.

Soutěžící by měli vybírat dezerty z nabídky kavárny nebo cukrárny kde pracuje a tím se prezentovat.

 

2. Restaurační moučník za použití bílého jogurtu Hollandia a 3 surovin “Klasa”

 

4 porce dezertu podaváného na talíři s doplňky a prostorovou ozdobou.

Dezert by měl být připraven tak, aby mohl být součástí 3 chodového menu.

 

 

Dezerty soutěžící vyrobí v časovém limitu 4 hodin v cukrářském studiu.

Soutěžící může mít po celou dobu soutěže pomocníka (commis), který mu bude pomáhat.

Soutěžící budou mít jednotné pracovní oblečení – rondony, od AKC ČR.

Soutěžní úkoly bude hodnotit odborná komise složená z certifikovaných komisařů AKC ČR.  

Vítěz získá putovní pohár a hlavní výhru. První tři výherci získají poháry, medaile, diplomy, vouchery na odběr zboží od firmy FIALA - PRAHA a hodnotné věcné dary od sponzorů. Ostatní soutěžící získají diplom za účast ve finále soutěže a drobné dárky od sponzorů.  

Kontaktní osoba: Pavlína Berzsiová  pavlina.ber@seznam.cz

 

 

DOPROVODNÁ SOUTĚŽ:

Doprovodná soutěž soutěže Cukrář roku 2018 - Hollandia Cup je otevřená pro všechny, kdo rádi pečou a zdobí.

ZDOBENÝ KYNUTÝ KOLÁČ - https://akc.cz/soutez-292/zdobeny-kynuty-kolac

 

Je otevřená pro všechny profesionální i amatérské cukráře a pekaře bez rozdílu věku.

Soutěžní úkol:

Zdobený koláč z kynutého těsta o průměru 30 cm.

-          Jsou povoleny libovolné náplně a dozdobení

-          Soutěžící přinese dva koláče – jeden na výstavu a druhý k degustaci

-          Soutěžící přinese 7.10.2018 v době  od 10:00 do 10:30 do studia Cukrář roku hotové koláče 

-          Koláče bude hodnotit odborná cukrářská komise složená z členů AKC ČR

-          Případné informace na adrese pavlina.ber@seznam.cz

Vyhodnocení proběhne dne 7.10. 2018 ve 14.00 hod.

 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. DRANA CATERING PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk