Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie Online přihláška
22.11.2018 - 23.11.2018, Gastrofest České Budějovice
Ročník: | 13. ročník | Pobočka: | pobočka Šumava |
---|---|---|---|
Soutěž se koná pod záštitou ministra zemědělství. |
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, regionální pobočka Šumava ve spolupráci s Gastrofest České Budějovice pořádají 13. ročník soutěže ČESKÝ KAPR - na téma: Český kapr v moderní úpravě
Český kapr je nominační soutěž pro školy na finále Gastro Junior Brno - Bidfood Cup 2020.
Do soutěže se mohou přihlásit všichni profesionální kuchaři a kuchařky v kategorii SENIOR a žáci a studenti HŠ, SOŠ a SOU včetně nečlenů AKC ČR, jejichž věk v den finále nepřesáhne 21 let (narozeni do 22.11.1997 v kategorii JUNIOR.
Závaznou přihlášku pro danou kategorii je nutné zaslat do 7.11. 2018 v elektronické podobě na adresu – email: slui@email.cz
1.Korespondenční část – soutěžící zašle vyplněnou přihlášku, zpracované kalkulace, technologické postupy a fotografii pokrmu.
Uzávěrka korespondenční části je 7.11.2018.
O postupu do finále budou soutěžící informováni telefonicky a písemně do 15.11. 2018.
Startovné 1000,-Kč /včt. DPH– zaplatí vybraní finalisté na místě.
2.Praktická část – Do finále postoupí 12 juniorů a 12 seniorů z korespondenční části.
12 juniorů – losování pořadí proběhne ve čtvrtek 22.11.2018
12 seniorů – losování pořadí proběhne v pátek 23.11.2018
Korespondenční část – Soutěžní zadání:
Soutěžící vypracuje materiálovou kalkulaci na 4 porcí / pro talířové podávání/
s fotografií hlavního jídla na bílém porcelánu.
Účastníci finále musí připravit stejné hlavní jídlo shodné z 1.kola.
Hlavní jídlo s přílohou na 4 porce s použitím dominantní suroviny filet z kapra, Nutno použít aspoň 150 g filetu z kapra. Jídlo lze doplnit i jinou rybou, nebo masem. Pokrm je součástí tříchodového menu. Váha jedné porce masa nepřesáhne 200 g.
Dále je třeba použít aspoň jednu surovinu od firmy BONDUELLE
Listový špenát, Fazolový lusk zelený, Duo mrkev plátky
Tuto surovinu dodá pořadatel soutěže podle kalkulace pokrmu.
- vyhotovení 4 porcí pokrmu včetně přílohy před veřejností
- časový limit na přípravu a výrobu soutěžního výrobku včetně výdeje je 45 minut + 5 minut na úklid pracoviště
- prezentace na jednotném porcelánu / klubový neboli talíř na speciality , který dodá pořadatel
- suroviny na přípravu si zajišťuje a hradí soutěžící sám, dominantní surovina bude přidělena na místě
- soutěžící je povinen přivézt si veškeré pracovní pomůcky
- studio bude vybaveno konvektomatem, elektrickým sporákem, holdomatem, dřezem s tekoucí vodou, pracovní plochou a elektrickou přípojkou na 220 V.
Zásady pro hodnocení:
- vypracování kalkulace
- použití povinné dominantní suroviny filet z kapra
- celkový dojem
- novátorství, kreativita
- organizace práce
- čistota pracoviště, hygiena
- osobní zručnost
- moderní technika a postupy
- celkový dojem
- nápaditost
- vůně a chuť výrobku
- skladba a barevnost výrobku
- presentace na talíři
- dodržení časového limitu
- vyváženost výrobku
Po sečtení výsledků porotou budou vyhlášeny výsledky soutěže a předány ceny vítězům. Vítězem se stane soutěžící, který získá největší počet bodů po sečtení bodových hodnocení od všech porotců.
Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné. Vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.
Fotografie a kalkulace jídel jsou plně k dispozici pořadateli soutěže.
1. místo pohár, diplom, věcná cena
2. místo: pohár, diplom, věcná cena
3. místo: pohár, diplom, věcná cena
Případné dotazy na tel.č. 606 244 780 p.Pítra nebo e-mail: sumava@akc.cz
slui@email.cz
Již nyní si můžete zapsat do svých diářů datum soutěže Gastro…
Již nyní si zapište do svých diářů termín…
© 2001-2021 Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, tvorba www Neofema, s.r.o., redakční systém Kompletweb