Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Lázeňský pohárek 2021

XXII. ročník přehlídky kuchařského umění žáků SOU a SOŠ

 

Přílohy ke stažení

Soubory ke stažení

09.12.2021, 7:00-17:00, Slavnostní sál Grandhotelu Pupp, Karlovy Vary

Ročník: 22. ročníkPobočka: pobočka Karlovy Vary

téma letošního ročníku „ROLÁDA-trochu opomíjený styl“

 

Kuchařská soutěž 2021 ON-LINE

Téma soutěže pro kuchaře i cukráře „Roláda“

 

Korespondenční část:

·        soutěžící vyplní on-line přihlášku na web AKC ČR,

·        následně pošle na email paluska@edengroup.cz do 30.11.2021 fotografii soutěžního pokrmu včetně názvu a kalkulace na 4 porce,

·        odborná porota vybere 6 kuchařů a 6 cukrářů do on-line soutěžního finále, které se bude konat 9.12.2021. S tímto verdiktem a přiděleným soutěžním číslem budou všichni soutěžící obeznámeni do 3.12.2021, následně bude 12 finalistům zaslána faktura na účastnický poplatek Kč 550,- za jednoho soutěžícího.

 

Finále soutěže:

·        Soutěžící dostanou odkaz na online schůzku v rámci aplikace ZOOM, kde bude soutěž probíhat, soutěžící se přihlásí pod svým jménem v daný čas dle harmonogramu.

·        Každý soutěžící bude mít 5 minut na své představení, představení školy/střediska/hotelu, za které soutěží, představí odborné porotě svou přípravu a suroviny, následně porota odstartuje soutěžních 45minut, po uplynutí časového limitu soutěžící prezentuje své pokrmy naservírované na talíř před kamerou.

·        V rámci soutěžních 45minut musí soutěžící bez cizí pomoci ze základních surovin připravit 4 porce moderního předkrmu či desertu  zakomponovatelného do tříchodového menu, a to včetně servisu.

·        Servis 4 porcí musí být proveden v časovém soutěžním limitu 45 minut.

·        Soutěžní pokrm musí v rámci letošního tématu soutěže obsahovat komponent ROLÁDA.

·        Soutěžící je povinen zajistit videopřenos po celou dobu svého časového limitu (případný výpadek bude z důvodu kontroly dodržování pravidel soutěže tolerován pouze do 2% soutěžního času, následně bude soutěžící automaticky diskvalifikován).

·        Záběr musí obsahovat celou pracovní plochu, aby bylo zajištěno, že soutěžícímu nikdo nepomáhá a nejsou použity žádné již předem hotové výrobky.

·        Soutěžící bude připraven odpovídat na dotazy odborné poroty, v tomto případě může být nápomocen mistr odborného výcviku či soutěžní kouč.

·        Odborná porota (poroty budou dvě – kuchařská a cukrářská) bude bedlivě sledovat soutěžící při přípravě soutěžního pokrmu..

 

 

Doporučení pro soutěžící:

·        Pro lepší obraz doporučujeme pro kameru či jiné záznamové zařízení použít stativ.

·        Záznamové zařízení zapojit do zdroje energie.

 

Informace:

·        Průběh celého soutěžního vaření se bude přenášet na Yootube kanál, kde budou moci výkony soutěžících sledovat diváci a samozřejmě jim fandit.

 

Hodnocení výkonu porotou:

·        připravenost soutěžního pracoviště

·        čistota pracoviště a soutěžícího

·        zručnost soutěžícího

·        práce s potravinami

·        hospodaření s potravinami

·        kombinace potravin

·      chuť 0%, jinak to bohužel nejde  

·        shoda finálního pokrmu se zaslanou fotografií pokrmu

·        správnost kalkulace

·        prezentace na talíři

·        ústní prezentace soutěžícího

 

Odborné poroty:

·        Kuchařská porota

Ø  Svoboda Marek-Executive Chef Bidfood company

Ø  David Radek – šéfkuchař restaurací La Veranda Praha,

Babiččina zahrada, The Bistro, La Veranda Kyjev, 7 restaurací v Kyjevě, kapitán kuchařského týmu InterGast Culinary Team

Ø  Paluska Lukáš – Executive Chef Carlsbad Plaza hotel Karlovy Vary

·        Cukrářská porota

Ø  Skála Lukáš – šéfcukrář a spolumajitel továrny Cukrář Skála

Ø  Kubec Miroslav-president AKC ČR

Ø  Špaček Rudolf – Executive Chef Falknerhof, Austria

 

Program:

8.15 – 8.30 hod.         – připojování soutěžících

8. 30 - 8.55 hod.            - slavnostní zahájení soutěže Lázeňský pohárek

         9.00 hod.             - zahájení přímého přenosu soutěžního vaření kuchařů

        9.30 hod.              - zahájení přímého přenosu soutěžního vaření cukrářů

       15.30 hod.                         - ukázka splnění soutěžního kuchařského zadání členem juniorského národního týmu

15.50 hod.                                - ukázka splnění soutěžního cukrářského zadání členem juniorského národního týmu

      16.10 hod.              - vyhlášení výsledků obou kategorií

 

Podmínkou je povinná tepelná úprava jakékoli vlastní suroviny.

 

Celý čas 45 minut by měl být plně a efektivně využitý na přípravu daného pokrmu.

 

Vyhodnocení odbornou porotou je konečné a závazné, vymáhání výher právní cestou je vyloučeno.

 

Přihlášky do soutěže:

Přihláška na soutěž on-line na www.akc.cz NEJPOZDĚJI do 23. 11 2021.

Po vyplnění on-line přihlášky a následném vybrání do finále bude každý soutěží vyzván k úhradě startovného  formou faktury.

 

Případné další informace na tel. čísle.

Paluska Lukáš - Mobil: 777 67 40 38          e-mail: paluska@edengroup.cz

 

Soutěž Lázeňský pohárek se koná za podpory statutárního města Karlovy Vary

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

Orkla Premiu Gastro

Partneři AKC ČR

Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Česká unie cestovního ruchu Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Kudyznudy Kulinářské umění Marcinčák víno

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. CERIA s.r.o. DRANA CATERING EUROFIT Prosperity s.r.o. HAPPY FISH PURENA RATIONAL Robot Coupe SAVENCIA FD Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč ČVS Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Wüsthof Wüsthof
 

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Araven Bidfood Cookoncept Czech Specials Dellinger Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Nektar natura Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk TOMGAST