Četl jsem a souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím. Informace o cookies najdete ZDE.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Cukrář roku - Martin Braun Cup 2008 / 2009

Téma soutěže: „Karnevalové veselí“

Přílohy ke stažení Související články a fotogalerie

Související články

CUKRÁŘ ROKU 2007 Martin Braun Cup

Soubory ke stažení

04.10.2008

Ročník: 2008/2009Pobočka: Centrála AKC ČR

Pokyny a informace pro soutěžící

Soutěž „ Cukrář roku – Martin Braun Cup“ pořádá AKC ČR pod patronací a sponzorstvím firmy Martin Braun KG z Hannoveru prostřednictvím zástupce firmy pro českou republiku Ing.Jaroslava Fialy

Finále soutěže se uskuteční dne 6.3.2009 při veletrhu G + H v Brně

Výstaviště Brno Pavilon C Výstaviště 1 647 00 Brno

Soutěžní úkol na téma: „Karnevalové veselí


KATEGORIE A - Junior:

1. soutěžní úkol
  • Mísa Petits Fours - čtyři druhy po osmi kusech
  • Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
  • Degustační vzorek po dvou kusech od každého druhu
2. soutěžní úkol
  • Slavnostní dort o velikosti 12ti porcí
  • Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
  • Degustační vzorek do hmotnosti 500g (musí obsahovat všechny suroviny podle dané kalkulace – nemusí odpovídat tvaru výrobku)

KATEGORIE B - Senior:

1. soutěžní úkol
  • Mísa Petits Fours – pět druhů po osmi kusech s výzdobou jako hlavním bodem (skulpturou), která vhodně doplňuje mísu
  • Kalkulaci na celý výrobek (surovinová norma a technologický postup)
  • Degustační vzorek po dvou kusech od každého druhu
2. soutěžní úkol
  • Tři samostatné talířové dezerty
  • Kalkulaci na každý dezert samostatně (surovinová norma a technologický postup)
  • Jeden degustační vzorek od každého dezertu
Výrobky musí obsahovat tři suroviny ze sortimentu firmy Martin Braun KG, které dodává firma Fiala – Praha s.r.o.. Soutěžní výrobky přiveze soutěžící hotové a budou vystaveny  pavilonu C na Brněnském výstavišti.

Ředitel soutěže: Ing. Jaroslav Fiala

Odborná hodnotitelská komise:

Čestný člen: Jaroslava Stejskalová Předseda komise: František Buchal Členové komise: zástupce firmy Martin Braun KG, šefcukrářka hotelu Boby Centrum Brno Pavlína Babušíková, šéfcukrář hotelu Corinthia Towers Vladimír Krofta, zástupce firmy Fiala – Praha s.r.o. David Trdý

Časový harmonogram soutěžního dne 6.3.2009

  • 7.00 příjezd na Výstaviště Brno do pavilonu C
  • 7.00 – 8.00 instalace soutěžních prací ( každý soutěžící má prostor 1m² )
  • 8.00 – 8.15 předání soutěžních prací, receptur a degustačních vzorků komisi
  • 8.15 – 9.00 hodnocení komisí
  • 8.00 – 15.00 otevření pavilonu pro návštěvníky
  • 15.00 – 16.00 likvidace soutěžních prací
  • 15.30 vyhlášení výsledků a předání ocenění CR – Hotel Holiday Inn Brno, Křížkovského 20 Brno

Důležité!

Svou účast potvrďte nejpozději do 1.2.2009
SMS zprávou na tel. 603 326 584 nebo na pavlina.ber@seznam.cz
Dále ve zprávě uveďte kontaktní adresu a registrační značku vozu pro který požadujete volný vjezd na výstaviště. Tuto kartu Vám zašlu společně se vstupenkou na adresu kterou uvedete ve zprávě. Pokud tak neučiníte v daném termínu vstupenku ani katu pro vjezd neobdržíte.

Pořadí finále kategorie junior

1. místo - Michaela Hellerová
2. místo - Hana Smetanová
3. místo - Josef Nagy

Pořadí finále kategorie senior

1. místo a "Putovní pohár" - Lukáš Skála
2. místo - Andrea Lechnerová
3. místo Alena Pechlátová

Termíny

04.10.2008 1. Kolo soutěže
06.03.2009 Finále soutěže Cukrář roku - Martin Braun Cup

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz Hollandia JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění Marcinčák víno

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.
 

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. CERIA s.r.o. DRANA CATERING HAPPY FISH Mirel Vratimov Mirel Vratimov PURENA RATIONAL Robot Coupe SAVENCIA FD Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč ČVS Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Charbulova Brno SŠ Ostrava Hrabůvka Zařízení školního stravování Opava ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz JLV, a.s. Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Unilever