Souhlasím
Tato stránka využívá cookies za účelem zkvalitňování svých služeb. Setrváním na této stránce dáváte souhlas s jejich užitím.
Asociace kuchařů a cukrářů České republiky

Tisková zpráva Gastro Hradec Vitana Cup 2017

Související články a fotogalerie aktualizováno: 07.04.2017  |  Zpět na seznam

Související články

FOTOGALERIE ZE SOUTĚŽE


Ve čtvrtek 30. března 2017 se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskutečnila velice rozsáhlá gastronomická akce, kterou organizuje Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka východní Čechy pod názvem Gastro Hradec Vitana Cup 2017. Tato národní soutěž kuchařského a cukrářského umění v letošním roce hrdě vstoupila do XXII. ročníku. Mistrovství republiky kuchařů a cukrářů pak odstartovalo již XII. ročník.


Z přihlášených 227 soutěžících se nakonec zúčastnilo 218 soutěžících v těchto kategoriích:


- Kuchař – senior (nad 21 let), junior (do 21 let), kadet Gastro Jobs Cup (do 18 let).


- Cukrář – senior (nad 21 let), junior (do 21 let), kadet Gastro Jobs Cup (do 18 let).


- Cukrář umělec - senior (nad 21 let), junior (do 21 let) – zdobené makety


- Dekorativní perníky (bez věkového rozlišení) – nová soutěžní kategorie


- Carving (dekorativní vyřezávání ovoce a zeleniny) – ve třech kategoriích: - Výstavní kompozice na volné téma (bez věkového rozlišení) - Limit – Hudba a květy – v časovém limitu 180 min. před zraky diváků (bez věkového rozlišení) - Start carving – pro začátečníky (bez věkového rozlišení)


- Artistika - senior (nad 21 let), junior (do 21 let) - umělecké kuchařství a cukrářství z jedlých surovin


- Chuť Česka „Bartscher Cup soutěž o nejlepší paprikovou omáčku“ – soutěž pro kolektivy i jednotlivce


- Nejlepší cukrárna roku 2017 – soutěž pro kolektivy i jednotlivce


- Velikonoční beránek roku 2017 – otevřená národní soutěž pro každého


- Velikonoční nádivka roku 2017 – otevřená národní soutěž pro každého


Podrobné zadání jednotlivých kategorií je zveřejněno na www.akc.cz nebo www.gastrohradec.cz ,


tam také najdete kompletní výsledkové listiny, fotogalerii i průřezové video celou akcí. Je obdivuhodné, že soutěžící nachází stále nové a nové nápady pro soutěžní exponáty, uvědomujeme si, že je to velice náročné. Děkujeme jim za jejich odvahu, čas, trpělivost a píli, s kterou zhotoví své soutěžní dílo a přijedou, jak se říká: „přivezou svou kůži na trh.“ Seznam soutěžících s umístěním je v příloze.


Soutěžní exponáty byly vystaveny na 548 stolech v prostorách Velkého sálu a v obou přísálích.


Návštěvníci i soutěžící se svým doprovodem, kterých bylo 3 960 ze všech koutů ČR, velice ocenili doprovodný program, ať už to byl odborný seminář „Práce s karamelem“ nebo „AIRBRUSH“ , oba zaměřené pro cukráře. Kuchaře oslovil seminář „Soutěže a stáže aneb co mi pomůže víc ke kariéře“. Všichni pak mohli navštívit prezentace číšnických a barmanských dovedností. Pro zájemce byla prvně otevřena „Poradenské centrum“, kde naši gastronomičtí kolegové odpovídali na dotazy návštěvníků z oblastí vaření i pečení. Zajímavým obohacením je vždy prezentace výstavní tabule Staré gardy, kdy názorně vidíme rozdíl současné moderní gastronomie s tou tradiční z minulého a předminulého století, v letošním roce to byly výrobky z brambor podle receptů Magdaleny Dobromily Rettigové. Každého překvapil krásný bramborový dort, nikdo ale nevěřil, že je opravdu z brambor. Široké oblibě se rovněž těšil veletrh firem, kde si každý návštěvník mohl nakoupit sortiment související s gastronomickou akcí, v letošním roce se prezentovali i ve venkovních prostorách. Prezentace odborných škol byla opět nedílnou součástí prezentační části akce. Stánky našich partnerů velice mile obohatily programovou nabídku pro všechny přítomné. Český rozhlas měl vysílací studio přímo v Aldisu, přímé vysílání probíhalo za podpory rozhovorů se soutěžícími, organizátory, odbornou komisí i návštěvníky.


Poděkování patří odborné komisi, která měla hodně náročnou a zodpovědnou práci. Poděkování patří i všem partnerům celé akce. Jsme rádi, že je celý soutěžní den kladně hodnocen a již nyní se těšíme na ročník další.


Zapsala: Ing. Helena Urbanová, tel.č. 605286483


 

Generální partner AKC ČR

Bidfood

Hlavní partneři AKC ČR

InterGast Premiu Gastro Vitana
 

Partneři AKC ČR

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe
 

Ostatní partneři

AMSP ČR Asociace hotelů a restaurací ČR Česká barmanská asociace Český systém kvality služeb Chytré lékárničky Czech Carving Studio s.r.o. Czech Specials Czech Tourism Czech Tourism 100 let Fórum cestovního ruchu Gastroknihy Hotel Horizont Pec pod Sněžkou Hotel Port Máchovo jezero Komerční banka Kudyznudy Kulinářské umění

Odborní partneři

Hasap

Hlavní mediální partneři

Minutka Trade&Mark Creative

Mediální partneři AKC ČR

C.O.T. Gastro & Hotel Štamgast & Gurmán Svět H&G Svět Horeca

Generální partner Sekce veřejného stravování

MAKRO Cash & Carry ČR s.r.o.
 

Zlatý partner Sekce veřejného stravování

Hofmann Bohemia

Stříbrný partner Sekce veřejného stravování

Country Life s.r.o.

Bronzoví partneři Sekce veřejného stravování

Bonduelle spol. s r. o. PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež
 

Partneři Sekce veřejného stravování

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava

Odborný partner Sekce veřejného stravování

Sekce nutričních terapeutů ČAS

Mediální partneři Sekce veřejného stravování

Jidelny.cz Trade&Mark Creative
 

Generální partner Národního týmu AKC ČR

Compass Group

Hlavní partner Národního týmu AKC ČR

Chef Club

Partner Národního týmu AKC ČR

Apetit Czech Tourism Flop a Flosman Flosman Národní zemědělské muzeum Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk Titbit s.r.o. Wüsthof Wüsthof

Partner Juniorského národního týmu AKC ČR

Bidfood Gastrojobs.cz Národní zemědělské muzeum Nestlé Professional Premiu Gastro Thermomix ® - Vorwerk