Tisková zpráva Gastro Hradec Vitana Cup 2017

Související články a fotogalerie aktualizováno: 07.04.2017  |  Zpět na seznam

FOTOGALERIE ZE SOUTĚŽE

Ve čtvrtek 30. března 2017 se v Kongresovém centru Aldis v Hradci Králové uskutečnila velice rozsáhlá gastronomická akce, kterou organizuje Asociace kuchařů a cukrářů České republiky, pobočka východní Čechy pod názvem Gastro Hradec Vitana Cup 2017. Tato národní soutěž kuchařského a cukrářského umění v letošním roce hrdě vstoupila do XXII. ročníku. Mistrovství republiky kuchařů a cukrářů pak odstartovalo již XII. ročník.

Z přihlášených 227 soutěžících se nakonec zúčastnilo 218 soutěžících v těchto kategoriích:

- Kuchař – senior (nad 21 let), junior (do 21 let), kadet Gastro Jobs Cup (do 18 let).

- Cukrář – senior (nad 21 let), junior (do 21 let), kadet Gastro Jobs Cup (do 18 let).

- Cukrář umělec - senior (nad 21 let), junior (do 21 let) – zdobené makety

- Dekorativní perníky (bez věkového rozlišení) – nová soutěžní kategorie

- Carving (dekorativní vyřezávání ovoce a zeleniny) – ve třech kategoriích: - Výstavní kompozice na volné téma (bez věkového rozlišení) - Limit – Hudba a květy – v časovém limitu 180 min. před zraky diváků (bez věkového rozlišení) - Start carving – pro začátečníky (bez věkového rozlišení)

- Artistika - senior (nad 21 let), junior (do 21 let) - umělecké kuchařství a cukrářství z jedlých surovin

- Chuť Česka „Bartscher Cup soutěž o nejlepší paprikovou omáčku“ – soutěž pro kolektivy i jednotlivce

- Nejlepší cukrárna roku 2017 – soutěž pro kolektivy i jednotlivce

- Velikonoční beránek roku 2017 – otevřená národní soutěž pro každého

- Velikonoční nádivka roku 2017 – otevřená národní soutěž pro každého

Podrobné zadání jednotlivých kategorií je zveřejněno na www.akc.cz nebo www.gastrohradec.cz ,

tam také najdete kompletní výsledkové listiny, fotogalerii i průřezové video celou akcí. Je obdivuhodné, že soutěžící nachází stále nové a nové nápady pro soutěžní exponáty, uvědomujeme si, že je to velice náročné. Děkujeme jim za jejich odvahu, čas, trpělivost a píli, s kterou zhotoví své soutěžní dílo a přijedou, jak se říká: „přivezou svou kůži na trh.“ Seznam soutěžících s umístěním je v příloze.

Soutěžní exponáty byly vystaveny na 548 stolech v prostorách Velkého sálu a v obou přísálích.

Návštěvníci i soutěžící se svým doprovodem, kterých bylo 3 960 ze všech koutů ČR, velice ocenili doprovodný program, ať už to byl odborný seminář „Práce s karamelem“ nebo „AIRBRUSH“ , oba zaměřené pro cukráře. Kuchaře oslovil seminář „Soutěže a stáže aneb co mi pomůže víc ke kariéře“. Všichni pak mohli navštívit prezentace číšnických a barmanských dovedností. Pro zájemce byla prvně otevřena „Poradenské centrum“, kde naši gastronomičtí kolegové odpovídali na dotazy návštěvníků z oblastí vaření i pečení. Zajímavým obohacením je vždy prezentace výstavní tabule Staré gardy, kdy názorně vidíme rozdíl současné moderní gastronomie s tou tradiční z minulého a předminulého století, v letošním roce to byly výrobky z brambor podle receptů Magdaleny Dobromily Rettigové. Každého překvapil krásný bramborový dort, nikdo ale nevěřil, že je opravdu z brambor. Široké oblibě se rovněž těšil veletrh firem, kde si každý návštěvník mohl nakoupit sortiment související s gastronomickou akcí, v letošním roce se prezentovali i ve venkovních prostorách. Prezentace odborných škol byla opět nedílnou součástí prezentační části akce. Stánky našich partnerů velice mile obohatily programovou nabídku pro všechny přítomné. Český rozhlas měl vysílací studio přímo v Aldisu, přímé vysílání probíhalo za podpory rozhovorů se soutěžícími, organizátory, odbornou komisí i návštěvníky.

Poděkování patří odborné komisi, která měla hodně náročnou a zodpovědnou práci. Poděkování patří i všem partnerům celé akce. Jsme rádi, že je celý soutěžní den kladně hodnocen a již nyní se těšíme na ročník další.

Zapsala: Ing. Helena Urbanová, tel.č. 605286483

Diversey Auto Zrucký spol. s r.o. Bizerba Czech & Slovakia s.r.o. Fomi Gastrojobs.cz JLV, a.s. Nektar natura Nestlé Professional Robot Coupe

Bonduelle spol. s r. o. PURENA Robot Coupe Šmakoun SOU U Krbu Vodňanská drůbež

Centrální školní jídelna Třebíč CERIA s.r.o. Domov mládeže a Školní jídelna Karlovy Vary Koleje a Menzy Univerzita Karlova Školní jídelna Jablunkov Školní jídelna Novolíšeňská Školní jídelna Skřivánek SŠ a VOŠ České Budějovice SŠ Ostrava Hrabůvka ZŠ I. Sekaniny Ostrava - Poruba ZŠ O.Březiny Jihlava